23.06.2021

Porilaislegenda Eino Grönin elämäntyötä juhlistetaan Pori Jazz soi taas -tapahtumassa

Porin Kirjurinluodossa järjestettävän Pori Jazz soi taas -tapahtuman ohjelma on täydentynyt kolmella esiintyjällä. Torstaina 15.7. juhlistetaan suuren suomalaisen laulajan elämäntyötä, kun Eino Grön nähdään Lokkilavalla yhdessä Antti Sarpilan ja Pori Jazz All Stars -kokoonpanon kanssa. Perjantaita 16.7. vahvistaa uutena kiinnityksenä Olli Soikkeli Trio ja lauantaita 17.7. kulttiyhtye Saimaa. Pori Jazz soi taas -tapahtuman ohjelma on samalla valmis ja konserttien aikataulut julkaistu tapahtuman verkkosivuilla.

Legendaarisella Lokkilavalla järjestettävässä Pori Jazz soi taas -tapahtumassa juhlitaan kotimaista musiikkia, ja 82-vuotias Eino Grön edustaa sen kunniakasta ja rikasta perinnettä. Porin Reposaaren suurena miehenä tunnettu laulaja on kunnostautunut eritoten tangon ja iskelmän taitajana, mutta Grön on laulanut pitkän uransa aikana usein myös jazz-standardeja sekä viihdemusiikin ikivihreitä. Lokkilavan kesäpäivässä Grönin rinnalla kuullaan klarinetisti-saksofonisti Antti Sarpilaa sekä Pori Jazz All Starsia (Seppo Kantonen piano, Ville Herrala kontrabasso, Jaska Lukkarinen rummut).

Kitaristi Olli Soikkeli, 31, on yksi niistä suomalaisista muusikoista, jotka asuivat ja tekivät uraa jazzmekka New Yorkissa, kunnes koronapandemia sekoitti viime vuonna koko maailman. Soikkeli menetti jo nuorena sydämensä mustalaisjazzille ja sen mestarille Django Reinhardtille, ja tätä nykyä kitaristi on yksi gypsy jazzin seuratuimmista nimistä. Kirjurinluodon Lokkilavalla Soikkeli saa seuraukseen kaksi suomalaisen jazzin nousevaa nimeä, kontrabasisti Joonas Tuurin ja rumpali Aleksi Heinolan.

Matti Mikkolan johtama Saimaa-yhtye on nähty vuosien varrella Pori Jazzissa pariinkin otteeseen – ensin vuonna 2016 ja uudelleen kesällä 2019 yhdessä Pyhimyksen kanssa. Pori Jazz -festivaali jää tänä kesänä järjestämättä, mutta Saimaa saapuu ilahduttamaan Kirjurinluodon yleisöä taatusti viihdyttävällä esiintymisellään.

Lokkilavan tuplalippu myynnissä 30.6. asti

Lokkilavalla 15.–17. heinäkuuta järjestettävä Pori Jazz soi taas -tapahtuma paikkaa koronatilanteen takia perutun Pori Jazz -festivaalin jättämää tyhjiötä. Kolmipäiväisessä konserttitapahtumassa kuullaan päivittäin viittä eri esiintyjää, joiden joukosta löytyvät muun muassa Verneri Pohjola Quartet, Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement, yhdessä Maarit Hurmerinnan ja Tuomo Prättälän kanssa esiintyvä Timo Lassy sekä Dusty Springfieldin kappaleita suomeksi esittävä Aili Ikonen & Jukka Perko Avara.

Pori Jazz soi taas -tapahtuma järjestetään rajoitetulla kapasiteetilla, mutta muulta osin yleisöä odottaa konserttialue, joka näyttää tutulta kaikille Lokkilavalla viime vuosina vierailleille: lavan edustalta on varattu reilusti tilaa konserttien kuunteluun, ja vastapäätä Lokkilavaa yleisöä palvelee iso anniskelualue. Konserttialueella on myös ruokamyyntiä. Ulkoilmatapahtuma järjestetään turvallisuusnäkökohtia korostaen ja kaikkien voimassaolevien viranomaismääräysten mukaisesti.

Pori Jazz soi taas -tapahtuman liput ovat myynnissä Ticketmasterissa. Myynnissä on kolmen päivän lippuja sekä päiväkohtaisia lippuja, ja lisäksi S-Etuhintaan on 30.6. asti saatavilla Lokkilavan tuplalippu, joka oikeuttaa kahden hengen sisäänpääsyyn valittuna konserttipäivänä.