09.07.2021

Pori Jazzin Ted Curson -palkinto Tuomo Prättälälle

Monipuolisena muusikkona tunnettu Tuomo Prättälä on valittu Pori Jazzin Ted Curson -palkinnon saajaksi. Vuoden nousevana kykynä palkitaan trumpetisti Tomi Nikku. Molemmat palkittavat muusikot esiintyvät ensi viikon Pori Jazz soi taas -tapahtumassa, joka järjestetään 15.–17.7. Kirjurinluodon Lokkilavalla.

Pori Jazz ei viime kesänä jakanut vuosittaisia palkintojaan, koska festivaalia ei pystytty järjestämään. Pori Jazz -festivaali on peruttu myös tältä vuodelta, mutta festivaalin taustaorganisaatio järjestää kesän aikana runsasta konserttitarjontaa, ja niinpä se haluaa välivuoden jälkeen jakaa myös muusikoille myönnettävät tunnustukset.

Tuomo Prättälä, 42, on luonut pitkän uran soul-artistina, joka tunnetaan artistinimellä “Tuomo”. Soolouransa ohella Prättälä on näkemyksellinen ja arvostettu, kosketinsoittaja, laulaja sekä säveltäjä. Jazzpianistina Prättälä on kunnostautunut muun muassa Ilmiliekki Quartetin sekä Verneri Pohjolan Quartetin riveissä.

Prättälä on julkaissut viime kuukausina uutta musiikkia nimellä Tuomo, ja hänen tuorein singlensä “Walk On” ilmestyi tänään perjantaina. Ensi viikon Pori Jazz soi taas -tapahtumassa Prättälä nähdään peräti kolmessa eri kokoonpanossa: torstaina 15.7. hän esiintyy yhdessä Timo Lassyn yhtyeen sekä Maarit Hurmerinnan kanssa, perjantaina 16.7. on vuorossa Verneri Pohjola Quartetin konsertti ja lauantaina 17.7. 20-vuotisjuhlakeikkansa soittaa Quintessence, jonka riveissä muun muassa Prättälä, Verneri Pohjola ja Emma Salokoski aikanaan nousivat musiikkipiirien suosioon.

Ted Curson -palkinto on tunnustus, jonka Pori Jazz on viime vuosina jakanut isossa roolissa festivaalilla esiintyneille taiteilijoille. Tunnustuksen lisäksi Pori Jazz antaa muusikolle rahallista tukea jossakin yhteisesti hänen kanssaan valittavassa aiheessa.

Vuoden nousevana kykynä Pori Jazz palkitsee trumpetisti Tomi Nikun, 30, joka on tullut tunnetuksi muun muassa Alder Egon, Bowman Trion, Maxxxtetin ja Sointi Jazz Orchestran jäsenenä. Pori Jazz soi taas -tapahtumassa Nikku esittelee oman yhtyeensä Tomi Nikkku 5tetin, joka julkaisee ensimmäisen singlensä konserttipäivän aamuna 16.7. Täyspitkän albumin vuoro on myöhemmin tänä vuonna.

Pori Jazz soi taas -tapahtuma järjestetään Porin Kirjurinluodossa 15.–17.7., ja tapahtuman pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterissa. Jo tänään perjantaina alkaa Cafe Pori Jazzin puistojuhla, joka tarjoilee pääsymaksutonta ohjelmaa aina ensi viikon lauantaihin asti.