10.10.2011

Pori Jazzin taiteellinen johto uudistuu

Pori Jazzin ohjelmistoa suunnitteleva ja toteuttava taiteellinen johto on uudistunut. Festivaalille on nimetty taiteellinen työryhmä, joka on tapahtuman taiteellista linjaa sekä artistikiinnityksiä ideoiva ja suunnitteleva elin.

Pori Jazzin taiteelliseen työryhmään on kutsuttu toimittaja ja DJ Mikkomatti Aro, muusikko ja musiikkitoimittaja Esa Kuloniemi, rap-muusikko ja musiikkituottaja Karri ”Paleface” Miettinen, Kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas Oy:n viestintäpäällikkö Janne Nieminen sekä Sibelius-Akatemian vararehtori ja Yrjö-palkittu jazzmuusikko Jari Perkiömäki. Taiteellisen työryhmän toimintaa koordinoi Pori Jazzin tiedottaja Mikko Peltola, ja sen työhön osallistuu Pori Jazzin festivaalijohtaja Katja Leppäkoski.

– Taiteellisen työryhmän tehtävänä on seurata aktiivisesti koko rytmimusiikin laajaa kenttää. Näin Pori Jazzilla on useita silmä- ja korvapareja, jotka havainnoivat tarkemmin sitä pirstaloituvaa ja uudistuvaa musiikkikenttää, josta festivaalilla esitettävä musiikki koostuu, sanoo festivaalijohtaja Katja Leppäkoski.

Pori Jazzin ohjelmatuottajina jatkavat edelleen Markus Partanen (kansainvälinen ja kotimainen jazz), Charles Gil (Ultra Music) ja Bianca Morales (Pori Jazz Kids). Festivaalin taiteellisesta johdosta jäävät pois ohjelmatuottaja Tuomas Kallio, joka keskittyy tulevaisuudessa mm. musiikin tuottamiseen ja Flow -festivaaliin, sekä Pori Jazz -festivaalin kotimaista jazzia koordinoinut Teppo Mäkynen, joka paneutuu omaan taiteelliseen työhönsä.

– Kaikki uudistukset ja festivaalin kehitystyöt on tehty hyvässä hengessä.
Tulevia festivaaleja koskien Pori Jazz ja Flow Festival suunnittelevat yhteistyötä ohjelmasisältöjen suhteen, Katja Leppäkoski sanoo.

Pori Jazz 2012 järjestetään 14. – 22. heinäkuuta.

http://www.porijazz.fi