18.05.2018

Pori Jazzin pääkonserttien ohjelma valmis – naismuusikot esillä lauantain konsertissa

Pori Jazzin pääkonserttien ohjelmisto on nyt valmis ja päiväkohtaiset aikataulut julkaistu. Uusia lisäyksiä festivaalin ohjelmistoon ovat muun muassa Vintage Trouble, Paperi T ja Jordan Rakei. Lauantain 21.7. pääkonsertissa ovat valokeilassa naismuusikot, sillä Kirjurinluodon konserttipuiston kolmella esiintymislavalla nähdään pelkästään naisartisteja tai naisten johtamia yhtyeitä.

Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään Kirjurinluodon konserttipuistossa 19.–21. heinäkuuta.

Lauantain 21.7. aiemmin julkistettuihin esiintyjiin kuuluvat muun muassa Alanis Morissette, Jessie Ware sekä Katie Melua. Viimeisinä lisäyksinä päivän ohjelmistoa täydentävät yhdysvaltalaislaulaja Somi, brittiyhtye Hannah Williams & The Affirmations sekä kotimainen jazzkokoonpano Kaisa’s Machine. Naisartistit ja naisten johtamat yhtyeet valloittavat lauantaina kaikki Kirjurinluodon lavat, joita on viime kesän tapaan käytössä kolme kappaletta.

“Uskon vahvasti esimerkin voimaan”, Pori Jazzin taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro toteaa.

“Jazzin parissa naismuusikkojen määrä on kasvamaan päin, mutta miehet ovat lukumäärällä mitattuna ylivoimaisesti edustettuna. Yleisössämme on toivottavasti kesällä nuoria tyttöjä, jotka pääsevät näkemään, että naiset voivat aivan ehdottomasti luoda uraa esimerkiksi jazzmuusikkona.”

 

Lavakohtaiset aikataulut julkaistu

Perjantain 20.7. konsertin uusia esiintyjänimiä ovat Isosta-Britannista saapuva soul-artisti Jordan Rakei, yhdysvaltalainen neo soul -kokoonpano Moonchild, toisen albuminsa julkaisua valmisteleva Jarmo Saari Republic sekä brittijazzin nouseviin yhtyeisiin kuuluva Ruby Rushton. Konserttipäivän aiemmin julkistettujen esiintyjien joukosta löytyvät muun muassa James Blunt, Aloe Blacc ja Jess Glynne.

Torstain 19.7. ohjelmistoon on jo aiemmin kiinnitetty muun muassa Nick Cave & The Bad Seeds, viime lauantaina 90 vuotta täyttänyt Burt Bacharach sekä Mavis Staples. Näiden esiintyjien rinnalle on nyt lisätty yhdysvaltainen soul rock -yhtye Vintage Trouble, odotetun toisen albuminsa kesäkuussa julkaiseva räppäri Paperi T ja Yhdysvaltain Seattlesta saapuva Hammond-urkutrio Delvon Lamarr Organ Trio.

Kirjurinluodon lavakohtaiset aikataulut on nyt julkaistu Pori Jazzin verkkosivuilla. Konsertit alkavat päivittäin klo 13.30, ja musiikkia on tarjolla aina puolilleöin asti. Pääkonserttien ohella Pori Jazz tarjoaa tänäkin vuonna laajamittaisen ilmaisohjelman, joka julkaistaan tuonnempana.

Pori Jazz järjestetään 53. kertaa 13.–22. heinäkuuta. Festivaalin pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterissa.

www.porijazz.fi / facebook.com/porijazz / twitter.com/porijazz