12.03.2012

Pori Jazzin ohjelmanjulkaisuilta & The Northern Governorsin levynjulkaisukonsertti Musiikkitalossa

Helsinkiläisen funkjazz-yhtye The Northern Governorsin debyyttialbumi ”This Is The Northern Governors” julkaistaan maaliskuun 28. päivä. Samana ilta yhtye esiintyy levynjulkistamiskonsertissa Helsingin Musiikkitalon Black Box -salissa klo 20. Konsertin järjestävät legendaarinen levymerkki ja albumin julkaisija Blue Note, sekä Pori Jazz joka julkaisee kesän festivaalin koko ohjelman päivää ennen konserttia.

The Northern Governors on uusi kotimaisen rytmimusiikin tähtikokoonpano jossa soittavat trumpetisti ja laulaja Jorma Kalevi Louhivuori, kosketinsoittaja ja laulaja Tuomo Prättälä, basisti ja laulaja Osmo Ikonen, kitaristi ja laulaja Petteri Sariola, rumpali Jyri Sariola ja pasunisti Heikki Tuhkanen. Osalla keikoista kuullaan myös The Governettes -taustakuoroa.

The Northern Governors on esiintynyt toistaiseksi vain Helsingin ja Tampereen klubeilla. Kevään aikana kokoonpano keikkailee enemmän, ja esiintyy mm. Pori Jazzin Kirjurinluoto Areenan konsertissa festivaalin päätössunnuntaina 22. heinäkuuta samassa konsertissa kuin mm. yhdysvaltalainen laulaja Norah Jones.

Yhtyeen debyyttialbumi ”This Is The Northern Governors” sisältää 12 funk/soul-raitaa. Aiemmin radiosoittoa ovat saaneet singlet ”Happy Souls” ja ”Set Me Free”.

Musiikkitalon konsertin lippujen myynti on alkanut. Lippupalvelun kautta ostettavat ennakkoliput maksavat 8 euroa ja ennen konserttia ovelta 10 euroa.

47th PORI JAZZ FESTIVAL 14.-22.7.2012

http://www.porijazz.fi