11.06.2014

Pori Jazzin ohjelmaan myös kulttuurikeskusteluja

– Kirjurinluodon puhelavalla mm. Tarja Halonen, Outi Heiskanen, Sofi Oksanen, Jörn Donner, Jenni Haukio, Maija Vilkkumaa, Jarkko Martikainen

Tulevan Pori Jazzin pääkonserttien ohjelmaan tulee myös päivittäisiä kulttuurikeskusteluja. Kirjurinluodon festivaalialueeseen kuuluvan kesäteatterin lavalla keskustellaan musiikkiaiheiden lisäksi myös kirjallisuudesta ja kuvataiteesta.

Jazzfestivaalin puhelavan esiintyjinä nähdään kuvataiteilija ja akateemikko Outi Heiskanen ja presidentti Tarja Halonen. He keskustelevat aiheesta ”Voiko taiteella pelastaa maailmaa”. Kysymykseen ”Kuoleeko kirja?” vastausta etsivät kirjailijat Sofi Oksanen ja Jörn Donner, keskustelua johdattaa Turun kirjamessujen ohjelmapäällikkö Jenni Haukio. Kirjailijat etsivät myös Kirjurinluodon keskustelussa nykyaikaa. Tästä aiheesta keskustelevat mm. kirjailijat Katja Kettu ja Juha Itkonen. Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen, kolumnisti Rosa Meriläinen ja kuvataiteilija Jari Leinonen esittävät näkemyksiään aiheesta ”Kuuluuko taide joka taloon?”

Otsikolla ”Dylanista Dumariin” keskustellaan rocklyriikasta. Aiheen äärellä Kirjurinluodossa ovat laulajat ja lauluntekijät Maija Vilkkumaa ja Jarkko Martikainen. Luovien sisältöjen tulevaisuutta pohtivat mm. tuottaja/biisintekijä Jukka Immonen, konsultti Mikael Pentikäinen ja Musiikkituottajat ry:n Lauri Rechardt. Kirjurinluodon puhelavalla haastatellaan myös myöhemmin julkistettavaa Pori Jazzin Vuoden taiteilijaa.

Pori Jazzin SuomiAreena-lava kuuluu Kirjurinluodon konserttialueeseen ja sen ohjelmaa pääsee halutessaan seuraamaan musiikkitarjonnan lomassa. Keskusteluja käydään kaikkina Kirjurinluodon konserttipäivänä torstaista lauantaihin (17. – 19.7.). Pori Jazzin Kirjurinluodon konserttipuistoon kuuluu nyt 3 musiikkialavaa ja kesäteatterin puhelava. Puhelavan ohjelma sijoittuu iltapäivään ja alkuiltaan.

– Nykypäivän festivaalin on oltava kokonaiselämys, joka tarjoaa koettavaa monella eri rintamalla. Haluamme tarjota konserttilipun hinnalle aiempaa enemmän vastinetta, ja SuomiAreena-lavan ohjelmisto on luonteva lisä Kirjurinluodon moninkertaistuvaan ohjelmatarjontaan. Pori Jazz säilyy jatkossakin ennen kaikkea musiikkitapahtumana, mutta odotan mielenkiinnolla, mitä keksimme tulevina vuosina yhdessä SuomiAreenan kanssa, Pori Jazzin taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro toteaa.

Kirjurinluodon puheohjelmiston ovat koonneet yhteistyössä Pori Jazz ja SuomiAreena. Keskusteluja ovat tuottamassa Grafiikkapaja Himmelblau, Musiikkituottajat ry, Teosto, Turun Kirjamessut ja Suomen Kustannusyhdistys.

Pori Jazz järjestetään 49. kertaa 12.–20. heinäkuuta. Festivaali kokoaa Poriin useita musiikin maailmantähtiä, joiden joukosta löytyvät muun muassa Bob Dylan, Pet Shop Boys, James Blunt, Jamie Cullum, Hurts ja Patti Smith.

www.porijazz.fi