07.05.2024

Pori Jazzin iltakonsertit Cafe Pori Jazzissa

Kirjurinluodon idyllisen Cafe Pori Jazzin iltaohjelma kesän Pori Jazzia varten (12.–20.7.) on valmistunut. Ravintolapaviljongin ympäristöön rakennetaan festivaalin ajaksi aiempien vuosien tapaan laaja tapahtuma-alue, jossa esiintyvät muun muassa Lauri Haav, Ege Zulu ja Sara Siipola.

Cafe Pori Jazz on Pori Jazzissa pääsymaksullinen ja ikärajallinen (K-18) alue 12.–13.7. ja 17.–20.7. päivittäin kello 19 alkaen. Konsertti-iltoina on luvassa kiinnostavan kotimaisen artistin konsertti kello 22 sekä DJ-vetoista ohjelmaa.

Konserttisarjan avaa perjantaina 12.7. kotimaisen rap-musiikin kärkinimiin kuuluva AHTI, joka on tunnettu koukuttavista sanoituksistaan ja vakuuttavista esiintymisistään sekä Spotifyn TOP 50 -listalta. AHTI julkaisi keväällä 2023 platinaa striimanneen esikoisalbuminsa “Normijäbä”, joka nousi myös vuoden 9. kuunnelluimmaksi albumiksi loppuvuodesta.

Alkuvuoden UMK-kilpailu nosti Sara Siipolan yhdeksi tämän kesän kysytyimmäksi artistiksi kappaleellaan ”Paskana”. Hänet tunnetaan myös hiteistään ”Susta tulee tähti”, ”Rohkee sydän” sekä ”Uusi musta”. Sara Siipola esiintyy lauantaina 13.7.

Rapin, r&b:n ja popin luovasti yhdistävä Lauri Haav nousee lavalle keskiviikkona 17.7. Huippulukuja striimannut Haav on yksi suomalaisen musiikkikentän merkittävimmistä nousijoista ja helmikuisessa Emma-gaalassa hän voitti Vuoden kotimainen artisti -palkinnon.

Torstaina 18.7. esiintyvän Pessan musiikkityylissä yhdistyvät r&b, jazz ja hiphop. Debyyttialbumi “Jazzijäbä” ilmestyi 2021 ja kotistudiossa syntynyt albumi tuo esille artistin monipuolisen musikaalisuuden ja halun tuoda jotain uutta Suomen musiikkikentälle.

Perjantaina 19.7. esiintyy erinomaisena live-artistina tunnettu Tuuli, jonka ensimmäinen, jo platinaa striimannut single “Windy Season”, nousi Suomen TOP 50 –litan toiselle sijalle. Tuuli nousi vuoden 2023 YleX Läpimurto -äänestyksessä kärkiviisikkoon, mikä on poikkeuksellista vasta yhden julkaisun tehneelle artistille.

Pori Jazzin ohjelman Cafe Pori Jazzissa päättää lauantaina 20.7. Ege Zulu, jonka ranskalaiseen “Marseille-soundiin” pohjaava soundimaailma yhdistyy taidokkaaseen afropoppiin ja hiphoppiin. Hän on vuoden 2022 YleX Läpimurto -voittaja, joka esiintyi viime kesänä Pori Jazzin pääkonsertissa.

Pori Jazz järjestää Cafe Pori Jazzissa festivaaliaikana myös pääsymaksutonta ja ikärajatonta ohjelmaa, josta tiedotetaan lähiviikkoina.

Lipunmyynti on vain tapahtuma-alueen porteilla, ei ennakkomyyntiä. Pääsylipun hinta on 15 € kello 23 asti ja 10 € sen jälkeen.

Pori Jazz –ohjelma Cafe Pori Jazzissa:

perjantaina 12.7. AHTI
lauantaina 13.7. Sara Siipola
keskiviikkona 17.7. Lauri Haav
torstaina 18.7. Pessa
perjantaina 19.7. Tuuli
lauantaina 20.7. Ege Zulu

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

15.05.2024

Pori Jazz: Lokkilavalla Kasimir ja Sara Bee

Pori Jazz tarjoaa yhteistyössä Satakunnan Osuuskaupan kanssa pääsymaksutta Lokkilavalla keskiviikkona 17.7. ikärajattoman konserttikokonaisuuden, jossa esiintyvät kello 18:00 Kasmir: AMK Dropout 10v. R&B-vaikutteisen popin mestari Kasmir teki läpimurtonsa vuonna 2014 debyyttialbumillaan ”AMK Dropout”, jolta lohkaistu hittisingle…

30.04.2024

Elektronisen popmusiikin legenda Kraftwerk tulee Pori Jazziin

Saksalainen Kraftwerk-yhtye konsertoi Kirjurinluodon konserttipuistossa lauantaina 20. heinäkuuta. Kraftwerkiä pidetään yleisesti suunnannäyttäjänä ja pioneeriyhtyeenä, joka on eniten vaikuttanut elektronisen popmusiikin kehitykseen ja suosioon. Kraftwerk kehitti jo 1970-luvulla elektronisen äänimaiseman, jossa kohtaavat tarttuvat melodiat, selkeä rytmi…

25.04.2024

Pori Jazz: Huippukitaristit Al Di Meola ja Devon Allman sekä saksofonistit Joshua Redman ja Nubya Garcia konsertoivat kesällä kirjurinluodossa

Yhdysvaltalaiset kitaristit Al Di Meola ja Devon Allman ovat kesän Pori Jazzin uusia kiinnityksiä. Al Di Meola on jättänyt vahvan jäljen jazzin, rockin ja maailmanmusiikin fuusioon. Hänet tunnetaan myös yhteistyöstä John McLaughlinin ja Paco de…