16.07.2010

Pori Jazzin ennakkomyynti on 36 000 lippua

Pori Jazz alkaa lauantaina 17. heinäkuuta ja päättyy seuraavana sunnuntaina 25. heinäkuuta. Tämä on jo 45. kerta kun jazz ja muu rytmimusiikki soi Kirjurinluodon konserttipuistossa ja Kokemäenjoen rannoilla olevissa klubeissa ja konserttisaleissa.

Tänä kesänä Pori Jazzissa kuullaan 140 konserttikokonaisuutta, joista 40 on maksullista ja 100 maksutonta konserttia. Ilmaiskonsertit koostuvat Pori Jazz Kids -tapahtumasta (17.-21.7) sekä Porin Etelärannassa sijaitsevan Jazzkadun konserteista.

Festivaalin keskeisiä artisteja ovat mm. eurooppalaisen modernin jazzin pioneeri, trumpetisti Tomasz Stanko, jazz- ja blueslaulaja Melody Gardot, rock- ja jazzkitaristi Jeff Beck, juurevan rockin legenda John Fogerty sekä aikuisrockin keskeinen kehittäjä Toto, joka on myös hyväntekeväisyyskiertueellaan. Kaikkiaan festivaalilla kuullaan noin 600 muusikkoa ja noin 100 eri kokoonpanoa.

Festivaalille on tähän mennessä myyty noin 36 000 ennakkolippua, joista suurin mielenkiinto on ollut Kirjurinluoto Arenan torstain 22.7 konserttiin, jossa esiintyvät Melody Gardot, Tomasz Stanko, Toto sekä Bobby Hutchersonin ja Cedar Waltonin kvartetti. Tähän konserttiin on myyty ennakossa noin 12 000 lippua. Kirjurinluoto Arenan perjantain 23.7. konserttiin (mm. Tori Amos, John Fogerty) on myyty yli 7 000 lippua. Loppuunmyytyjä konsertteja ovat festivaalin pienet iltaklubit kuten Cafe Jazz.

Pori Jazzin kuluvan vuoden festivaalibudjetti on rakennettu 56 000 myydyn lipun varaan.

Kids-festivaali näkyy ja kuuluu

Pori Jazz Kids -festivaalin pääteemoina ovat eksoottiset rytmit ja soittimet. Istanbul – Pori Music Networking 2010 Program on osa Istanbul 2010 EU:n kulttuuripääkaupunkihanketta.

– Yhteistyö toteutuu Pori Jazz Kids -festivaalilla Eksoottisten soittimien -rakennuspajoissa, Isossa Puuhateltassa sekä Eksoottiset rytmit -pajoissa Palmgren-konservatoriossa Junnubändipajojen yhteydessä. Projekti näkyy ja kuuluu myös Pori Jazzin konserttitarjonnassa pitkin viikkoa, sanoo Kids-festivaalin tuottaja Bianca Morales.

http://www.porijazz.fi