13.05.2013

Pori Jazzille uusi taiteellinen johtaja

Mikkomatti Aro on nimitetty 6.5. alkaen Pori Jazzin taiteelliseksi johtajaksi.

Pori Jazzin taiteellisen työryhmän jäsenenä sekä ohjelmatuottajana aiemmin toiminut Mikkomatti Aro (29) on aloittanut 6.5. festivaalin taiteellisena johtajana. Hän kantaa jatkossa päävastuun sekä Pori Jazzin ohjelmatyöstä että markkinoinnista.

”Mikkomatti Aron laaja musiikillinen näkemys, ammatillinen tausta sekä systemaattinen ja asialleen omistautunut työskentelytapa vahvistavat ydintiimiämme”, Pori Jazzin toimitusjohtaja Juha Miikkulainen toteaa.

”Ohjelman rakentaminen ja artistien buukkaus kuuluvat Pori Jazzin keskiöön. Kiristyneessä kilpailutilanteessa meidän tulee kiinnittää  yhä enenevässä määrin huomiota ohjelmatyöhön, jolle markkinointiviestintä on luonteva jatkumo. Uskomme ohjelma- ja markkinointityön myös tukevan toinen toistaan, kun jatkamme festivaalin kokonaisvaltaista kehittämistä.”

Taiteellisen johtajan tukena jatkaa vuonna 2011 koottu taiteellinen työryhmä, johon kuuluvat Aron lisäksi Janne Nieminen, Esa Kuloniemi, Karri Miettinen, Jari Perkiömäki ja Markus Partanen. Taiteellinen johtaja koordinoi ryhmää, jonka  jäsenet jakavat ideoitaan ja näkemyksiään Pori Jazzin ohjelmaan ja artistivalintoihin liittyen. Ohjelmatyöhön osallistuvat myös toimitusjohtaja Juha Miikkulainen, tuotantopäällikkö Jari Leskinen sekä tiedottaja Mikko Peltola.

Ohjelmiston lisäksi Mikkomatti Aro vastaa jatkossa Pori Jazzin markkinoinnista. Festivaalin ulkoinen viestintä ja mediasuhteiden hoito kuuluvat aiempaan tapaan festivaalin tiedottajalle Mikko Peltolalle.

Aro on jo aloittanut uudessa työssään. Hän siirtyi Pori Jazzin palvelukseen Barona IT Oy:stä, jossa hän on toiminut markkinoinnin tehtävissä. Aiemmalla urallaan Aro on työskennellyt toimittajana, levykauppayrittäjänä ja dj:nä.

”Pori Jazzin tekemiseen on alusta alkaen ollut helppo heittäytyä täydellä sydämellä. Olenkin innoissani, kun pääsen entisestään syventämään suhdettani festivaaliin. Vaalittavanamme on hieno tapahtuma, mutta muuttuvassa maailmassa ja kovassa kilpailutilanteessa on kyettävä myös jatkuvaan uudistumiseen. Haluamme varmistaa, että Pori Jazz tarjoaa jatkossakin unohtumattomia elämyksiä koko laajalle kohderyhmälleen”, Aro sanoo.

48. Pori Jazz -festivaali järjestetään 13.-21. heinäkuuta 2013.

www.porijazz.fi