03.07.2014

Pori Jazziin saa tuoda mukanaan alkoholittomia juomia

Aiemmista tiedoista poiketen Pori Jazzin pääkonsertteihin Kirjurinluodossa saa tuoda mukanaan alkoholittomia juomia. Anniskelualueille mitään nesteitä ei saa viedä.

Pori Jazz -festivaalin pääkonsertit järjestetään Porin Kirjurinluodossa torstaina 17., perjantaina 18. ja lauantaina 19. heinäkuuta. Aiemmista tiedoista poiketen konserttialueelle voi tuoda alkoholittomia virvokkeita avaamattomissa muovipulloissa ja mehupurkeissa. Anniskelualueille kaikenlaisten nesteiden vieminen on kiellettyä.

Tarkentunut tieto on viimeinen käänne viranomaiskeskusteluissa, joita Pori Jazz on käynyt koko talven ajan. Uusi linjanveto on löydetty tällä viikolla, ja se on voimassa kesän 2014 festivaalilla.

  Viranomaisten täsmentynyt ohjeistus on meille helpottava tieto. Koemme, että konsertteihin löydetään nyt aiempia suunnitelmia järkevämpi käytäntö, toimitusjohtaja Juha Miikkulainen kommentoi.

Pori Jazzin pitkän piknik-perinteen yhdistäminen anniskeluun ei ole ollut helppo yhtälö, sillä konseptista ei ole ollut aiempia esimerkkejä. Askelmerkkejä on jouduttu etsimään viranomaisten kanssa huolellisesti.

– Kieltojen asettaminen on tuntunut meistä erittäin pahalta. Olemme pyrkineet noudattamaan viranomaisohjeistuksia, mutta samalla olemme kokeneet olevamme asiassa puun ja kuoren välissä.

– Keskustelumme viranomaisten kanssa ovat sujuneet alusta alkaen hyvässä hengessä. Olemme onnellisia siitä, että tulevan festivaalin järjestelyihin löytyi vielä loppuvaiheessa tällainen yhteisymmärrys.

Ruokaeväät sallittuja

Pori Jazzin pääkonsertteihin on aiempien suunnitelmien mukaisesti kaksi sisäänkäyntiä, joilla järjestetään turvatarkastus. Alueelle saapuessaan konserttikävijällä saa olla mukanaan alkoholittomia virvokkeita avaamattomissa muovipulloissa ja mehupurkeissa.

Mukaansa Kirjurinluotoon voi pakata piknik-varustuksen alkoholijuomia lukuun ottamatta. Ruokaeväät ovat sallittuja, samoin viltit ja tuolit, jotka voi levittää vehreälle konserttialueelle. Lasipullot, vaaralliset teräsaseet ja sateenvarjoat ovat kiellettyjä.

Kirjurinluodossa, muun muassa kaikkien esiintymislavojen edustoilla, on runsaasti anniskelusta vapaita alueita. Lisäksi konserttipuistossa on useita anniskelualueita, joille ei saa viedä mukanaan mitään nesteitä. Asiakkaiden konserttivarustus tarkastetaan anniskelualueiden porteilla, missä sisään alueelle pääsee sitä nopeammin, mitä vähemmän kantamuksia on varannut mukaansa.

Anniskelu Kirjurinluodossa järjestetään aiempien suunnitelmien mukaisesti. Kirjurinluoto Arenan nurmelle rakennetaan iso ja yhtenäinen anniskelualue, jolla virvokkeita myydään useissa eri pisteissä. Myös Lokkilavalla on oma ravintolansa ja anniskelualueensa.

Anniskelualueilla on 18 vuoden ikäraja, joten varauduthan todistamaan ikäsi kuvallisella, viranomaisen hyväksymällä henkilöllisyystodistuksella.

Alle 12-vuotiaat lapset pääsevät anniskelualueille vanhempiensa seurassa, mutta pyydämme lapsiperheiden poistuvan anniskelualueilta viimeistään klo 21.

Laaja anniskelualue ja kiertävää myyntiä

Anniskelupisteitä on ripoteltu eri puolille Kirjurinluoto Arenan suurta anniskelualuetta. Jokaisessa pisteessä on myynnissä monipuolinen valikoima juomia – myös alkoholittomia virvokkeita. Kiinteiden anniskelupisteiden lisäksi yleisöä palvelevat anniskelualueella kiertävät myyjät, jotka myyvät panimotuotteita ja viinejä. Esimerkiksi pullo laadukasta puna- tai valkoviiniä maksaa edullisimmillaan 20 euroa per pullo – siis liki puolet vähemmän kuin festivaaleilla yleensä.

Ruoka-, juoma- ja tuotemyyntiä on tarjolla myös anniskelualueiden ulkopuolella. Kahvia myydään sekä pääsisäänkäynnin lähettyviltä löytyvässä Pauligin kahvivaunussa että kaikissa anniskelualueiden myyntipisteissä.

Pori Jazz pyrkii mahdollisimman nopeasti päivittämään kaikki viestintämateriaalinsa muuttunutta tilannetta vastaavaksi.

Pori Jazz järjestetään 49. kertaa 12.–20. heinäkuuta. Festivaalin poikkeuksellisen nimekkäästä esiintyjäkaartista löytyvät tänä vuonna muun muassa Bob Dylan, Pet Shop Boys, James Blunt, Jamie Cullum, Patti Smith, Hurts ja Suzanne Vega. Festivaalin ennakkomyynti tälle kesälle on sujunut koko kevään ja kesän ajan viime vuosia vauhdikkaammin.

www.porijazz.fi