24.04.2019

Pori Jazziin 17 uutta esiintyjää Suomesta ja maailmalta

Pori Jazzin ohjelmatarjonta on vahvistunut peräti 17:llä uudella nimellä, joiden myötä festivaalin pääkonserttien ohjelmisto on valmis. Tuoreiden esiintyjäkiinnitysten joukosta löytyy lukuisia kiinnostavia kansainvälisiä nimiä sekä kolme kovaa kotimaista kokoonpanoa: Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Pyhimys & Saimaa ja Kingston Wall by JJylli, Kuoppis & VHB. Pori Jazzin lipunmyynti on käynnissä Ticketmasterissa, ja suuren kysynnän vuoksi myynnissä on rajoitetun ajan myös kahden päivän lippu perjantaille 19.7. ja lauantaille 20.7.

Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään Porin Kirjurinluodossa torstaina 18., perjantaina 19. ja lauantaina 20. heinäkuuta. Soulin ja funkin tarjontaa pääkonserteissa vahvistavat yhdysvaltalaiskonkari Betty Wright, brittiläinen kulttiyhtye Cymande, New Orleansin musiikkiperintöä nykypäivän vaikutteisiin yhdistävä Tank & The Bangas sekä 1970-luvun soul-popista vaikutteensa ammentava Young Gun Silver Fox. Kansainvälisen jazzin uusia esiintyjäkiinnityksiä edustavat yhdysvaltaisyhtyeet Idris Ackamoor and the Pyramids ja James Brandon Lewis Quintet.

Kotimaisia uutuusnimiä Pori Jazzin ohjelmistossa ovat yhteislevyn julkaisua valmisteleva Pyhimys & Saimaa, kevään konserttisalikeikkansa täyteen myynyt Kingston Wall by JJylli, Kuoppis & VHB sekä menestyksekkään uransa tähän vuoteen päättävä Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana.

Ricky-Tick Big Bandin vaskisektio nähdään Kirjurinluodossa urakkahommissa, sillä sitä kuullaan myös suomalaisen jazzin kirkkaimpiin tähtiin kuuluvan saksofonisti Timo Lassyn konsertissa. Kotimaisen jazzin ajankohtaisista huippunimistä Pori Jazzissa ovat Lassyn ohella mukana HerdOK:KOSuperposition! ja Mopo, joka tekee Kirjurinluodossa erikoisesiintymisen. Kaikkien aikojen ensimmäisestä kuukävelystä tulee Pori Jazz -viikonloppuna kuluneeksi 50 vuotta, joten Mopo on festivaalin pyynnöstä valmistellut konsertin, joka on saanut inspiraationsa puolen vuosisadan takaisista hetkistä.

Kirjurinluodon ohjelmiston täydentävät uutuusalbumit tänä keväänä julkaisseet Pekko Käppi & K:H:H:LM ja Ina Forsman. Pori Jazzin aiemmin julkistettuhin esiintyjiin kuuluvat muun muassa Christina AguileraTotoStray CatsMelody Gardot ja Snarky Puppy.

 

Myynnissä myös kahden päivän lippu Kirjurinluotoon

Pori Jazzin pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterissa. Kirjurinluodon päiväliput maksavat toimituskuluineen alkaen 79 euroa. Portilta ostettuna lipun hinta on 85 euroa.

Päivälippujen ohella tarjolla on suosittu kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin kesän pääkonsertteihin. Suuren kysynnän vuoksi myynnissä on nyt uutuustuotteena myös kahden päivän lippu, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn festivaalialueelle perjantaina 19.7. ja lauantaina 20.7. Kahden päivän lipun hinta on 149 euroa ja se on myynnissä ainoastaan 31.5. asti.

Tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen tarjoavat Pori Jazzin VIP- ja Lounge-liput, joita on myynnissä kaikille pääkonserttipäiville. Osa VIP-kattauksista on jo myyty loppuun, joten lippujen ostamisessa kannattaa toimia ripeästi.

Kirjurinluodon pääkonserttien lavakohtaiset aikataulut julkaistaan toukokuun aikana. Pääkonserttien ensimmäiset esiintymiset alkavat päivittäin klo 14.30, ja musiikkia on tarjolla kolmella esiintymislavalla aina puolilleöin asti. Pääkonserttien ohella Pori Jazz tarjoaa tänäkin vuonna laajamittaisen pääsymaksuttoman ohjelmiston, josta nautitaan viime kesänä lanseeratulla Jazzpuiston alueella.

Pori Jazz järjestetään 54. kertaa 12.–20. heinäkuuta.

www.porijazz.fi