26.03.2012

Pori Jazz tuo Bobby McFerrinin Musiikkitaloon

Yhdysvaltalainen laulaja ja ääniakrobaatti Bobby McFerrin konsertoi kesällä Helsingissä. Hän esiintyy Helsingin Musiikkitalon konserttisalissa tiistaina 12. kesäkuuta. Silloin vietetään myös Helsinki-päivää. Konsertin tuottaa Pori Jazz.

Bobby McFerrin on ainutlaatuinen mies ja ääni-ilmiö. Hänen musiikkinsa koostuu muun muassa jazzista ja gospelista sekä oopperasta, perinteisestä kuoromusiikista ja afrikkalaisesta lauluperinteestä.

Soolokonserttien lisäksi hän on johtanut mm. New Yorkin Filharmonikkoja ja Voicestra-lauluyhtyettä sekä tehnyt elokuvamusiikkia. Monet muistavat Bobby McFerrinin hitistään Don’t Worry, Be Happy, josta tuli vuonna 1988 listaykkönen sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa.

Bobby McFerrin vieraili ensimmäisen kerran Suomessa kesällä 1983, jolloin hän ällistytti Pori Jazzissa Kirjurinluodon yleisön huikeilla vokaali-improvisaatioillaan. Tämän jälkeenkin hän on vieraillut Porissa vuosina 1992, 1997 ja 2001.

Bobby McFerrin on levyttänyt 20 albumia, joista saadut 10 Grammy-palkintoa kertovat arvostuksesta ja onnistuneesta urasta.

Bobby McFerrin hallitsee nelioktaavisen äänialan. Hän käyttää myös kehoaan erilaisten äänten muodostamiseen. Tällä yhdistelmällä hän pystyy kuulostamaan kokonaiselta orkesterilta. Bobby McFerrinin ilmaisua pidetään merkittävänä esikuvana myös niin sanotun Beat Box -kulttuurin muodostumisessa.

Bobby McFerrinin konsertin liput maksavat 65/55/45/35 euroa, ja ne tulevat myyntiin Lippupalvelun myyntipisteisiin tiistaina 27.3. klo 9:00. Konsertti alkaa klo 20:00.

Tulevan Pori Jazzin (14. – 22.7.) koko ohjelma julkaistaan huhtikuun puolivälissä. Ohjelmasta on tässä vaiheessa julkistettu sunnuntain 22.7. päätöskonsertti, jossa pääesiintyjänä on Norah Jones. Konsertissa esiintyvät myös Robert Randolph & the Family Band, The Northern Governors ja Honey B. & The T-Bones with M.A. Numminen & Pedro Hietanen.

47th PORI JAZZ FESTIVAL 14.-22.7.2012

http://www.porijazz.fi