24.06.2009

Pori Jazz tarjoaa yli 100 ilmaiskonserttia

Tulevan Pori Jazzin (11.–19.7.) ohjelma sisältää pitkälti yli 100 maksutonta konserttia. Ilmaiskonserteista voi nauttia koko festivaalin ajan esimerkiksi Kokemäenjoen etelärannan Jazzkadulla. Kadun kaksi estradia, Radio Nova Stage ja mbar stage, tarjoavat festivaalin aikana päivittäin 7 -8 ilmaiskonserttia.

Ilmaiskonserteissa kuullaan muun muassa useita kunnianosoituskonsertteja eri
muusikoille: trumpetisti Mika Myllärin tribuutti Lil Jörgen Petersenille, trumpetisti Jukka Eskolan tribuutti Freddie Hubbardille sekä trumpetisti Verneri Pohjolan ja rumpali Joonas Riipan tribuutti Christian Schwindtille.

Olli Ahvenlahti esittää myös maineikkaan teoksensa The Poet. Ilmaislavalla nähdään myös elokuvia, mm. Mika Kaurismäen ohjaama Brasileirinho, joka kertoo choro-musiikista. Tätä musiikkia on kuvattu brasilialaiseksi jazziksi.

Pori Jazzin lapsille suunnattu Kids Festival (11.–15.7.) järjestetään nyt viidettä kertaa. Lapsille tarkoitettuja ilmaiskonsertteja ja muita tapahtumia kuten musiikkipajoja on lähes 100. Mukana mm. Lasten Kalevala –konsertti ja gospel-konsertti. Lastenkonserteissa esiintyvät muun muassa Pepe Ahlqvist, Kana, Sväng ja Kengurumeininki. Kids Festivalin tapahtumapaikkoina ovat Kirjurinluodon Lokki-lava, Pelle Hermannin puisto sekä Jazzkatu. Pori Jazzin Kids Festivaalin tuottaa Bianca Morales.

Pori Jazzin koko ohjelma ja artistit löytyvät osoitteesta www.porijazz.fi sekä uusimmasta Rytmi-lehden numerosta, joka on myös festivaalin ohjelmalehti.

http://www.porijazz.fi