23.03.2016

Pori Jazz: Richard Ashcroft ensimmäistä kertaa Suomeen

The Verve -yhtyeen keulahahmona ja sittemmin sooloartistina tunnetuksi tullut Richard Ashcroft konsertoi Pori Jazzissa perjantaina 15. heinäkuuta. Brittiläinen laulaja-lauluntekijä ei ole esiintynyt aiemmin Suomessa.

Richard Ashcroftin johtama The Verve nousi 1990-luvun lopulla maailmanmaineeseen yhtenä aikansa keskeisistä rock-yhtyeistä. Muun muassa hiteistään Bitter Sweet Symphony ja The Drugs Don’t Work tunnettu bändi hajosi vuonna 1999, mutta se koottiin hetkeksi uudelleen vuosina 2007-2009. Yhtyeen laulajana ja pääasiallisena lauluntekijänä toiminut Richard Ashcroft on viime aikojen haastatteluissaan todennut, että hän pitää The Verven paluuta yhteen äärimmäisen epätodennäköisenä.

Richard Ashcroft julkaisee 20. toukokuuta uuden studioalbumin, joka on hänen soolouransa viides julkaisu. Albumia edeltää hiljaiselon kausi, jonka aikana Ashcroftia on nähty harvoin esiintymislavoilla tai edes julkisuudessa. Artistin paluuta tositoimiin on toivottu laajalti, sillä karismaattisella ja lahjakkaalla Ashcroftilla riittää faneja. Yksi heistä on Coldplayn laulaja Chris Martin, joka on kuvaillut Ashcroftia ”maailman parhaaksi laulajaksi”.

Richard Ashcroft esiintyy Pori Jazzissa soolona pelkän akustisen kitaran säestyksellä. Konsertin ohjelmisto tulee koostumaan sekä artistin soolouran että The Verven aikaisista kappaleista. Ashcroft on tehnyt viime aikoina joitakin vastaavia esiintymisiä ja kerännyt kehuja luontaisella kyvyllään ottaa isotkin yleisömassat hyppysiinsä. Richard Ashcroft tai The Verve eivät ole esiintyneet aiemmin Suomessa.

Perjantain 15.7. konsertissa nähdään Richard Ashcroftin ohella muun muassa Ms. Lauryn Hill, Joss Stone, Gregory Porter ja John Newman.

 

Liput S-Etuhintaan 31.3. asti

Pori Jazzin lipunmyynti ensi kesälle on käynnissä Ticketmasterissa. Kirjurinluodon pääkonserttien (14.-16. heinäkuuta) pääsyliput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti. Lippujen hinta on toimituskuluineen alkaen 68 euroa (norm. 75 eur), kun ostoksensa tekee S-Etukortilla.

Pori Jazzin ohjelmisto täydentyy kevään aikana useilla lisänimillä.

 

PORI JAZZ FESTIVAL

51st Pori Jazz Festival / 9th-17th July 2016

www.porijazz.fi / facebook.com/porijazz / twitter.com/porijazz