28.04.2022

Pori Jazz Kids järjestetään jälleen kesällä – mukana ohjelmassa uusi tyttöjen jazzleiri

Koko perheen ilmainen musiikkitapahtuma Pori Jazz Kids järjestetään jälleen ensi kesänä osana Pori Jazz -festivaalia. Kiinnostavaa ohjelmaa on tarjolla 8.–13.7., ja tapahtuman pääpäivää vietetään Kirjurinluodon Lokkilavalla keskiviikkona 13. heinäkuuta. Pori Jazz Kidsin osana järjestetään ensimmäistä kertaa myös pääsymaksuton musiikkileiri Jazz Camp for Girls.

Lokkilavan Pori Jazz Kids -tapahtuma kestää koko iltapäivän ajan keskiviikkona 13. heinäkuuta. Legendaariselle estradille kiipeävät muun muassa Megasakki-yhtye sekä lastenmusiikin kestosuosikki Mimmit, joka esiintyy Folkingetin tarjoamassa, pääosin ruotsinkielisessä konsertissa. Tarjolla on myös Kidsin henkeen sopivaa oheisohjelmaa.

Pori Jazz Kids -ohjelmaa järjestetään Kirjurinluodon Jazzpuiston alueella myös keskiviikkoa edeltävinä päivinä. Kidsin täydellinen ohjelma julkaistaan lähempänä kesää.

Pori Jazz Kids on järjestetty osana Pori Jazzia jo 15 kertaa. Tapahtuma on kokonaisuudessaan pääsymaksuton.

Jazzleiri tarjoaa hauskanpitoa musiikin äärellä

Jazz Camp for Girls on Tanskan jazzliiton (Jazz Denmark) vuonna 2014 lanseeraama konsepti, jonka tavoitteena on innostaa nuoria tyttöjä musiikin pariin. Musiikin ja erityisesti jazzin sukupuolijakauma on perinteisesti ollut vahvasti miesvoittoinen, ja naisille on usein kuulunut yhtyeissä laulajan rooli. Jazz Camp for Girls -konseptin ideana onkin, että leirille osallistuville tytöille tarjotaan innostava ja turvallinen ympäristö, jossa he pääsevät kokeilemaan eri instrumentteja, bändissä soittamista ja musiikin säveltämistä.

Suomen lisäksi Jazz Camp for Girls järjestetään tänä vuonna Ruotsissa, Puolassa ja Tanskassa. Kyseessä on monikansallinen hanke, jonka osallistujat tekevät tiivistä yhteistyötä ja vaihtavat näin ideoita sekä tietoja parhaista käytännöistä työssä, jonka pitkän tähtäimen pyrkimyksenä on alan sukupuolijakauman korjaaminen.

Porin leiri järjestetään yhteistyössä Pori Jazz -festivaalin, Palmgren-konservatorion ja Suomen Jazzliiton välillä. Toimintaa tukee Pohjoismaisen Kulttuurirahasto.

Leiri soveltuu sekä aloittelijoille että kokeneemmille

Jazz Camp for Girls tarjoaa jännittäviä ja hauskoja musiikkihetkiä kesäloman aikana tytöille. Leirillä ollaan luovia ja muodostetaan oma bändi, keksitään bändille nimi, luodaan omaa musiikkia ja soitetaan yhdessä! Neljän päivän aikana musiikkia opitaan improvisoimalla ja soittamalla uusilla tavoilla. Leiri on osallistujilleen pääsymaksuton.

Tyttöjen jazzleiri on tarkoitettu tytöille ja itsensä tytöiksi kokeville. Leiri on suunnattu 8-12-vuotiaille, mutta tarkka ikä ei ole este osallistumiselle. Tärkeintä on kiinnostus kokeilla bändissä soittamista ja  oppia yhdessä uutta.

Leirillä kootaan yhtyeitä sekä aloittelijoista että kokeneemmista, joten mukaan voi tulla kokemuksesta riippumatta. Ainoa vaatimus on halu soittaa yhdessä ja tavata uusia kavereita musiikin äärellä.

Leirillä muodostetaan kaksi yhtyettä, jossa kussakin on 6-8 oppilasta. Leirin opettajina toimivat kansainvälistä jazzuraa New Yorkissa luova basisti Kaisa Mäensivu sekä Palmgren-konservatorion bassonsoiton lehtori Tomi Harrivaara.

Opettajien ohjauksella lapset saavat inspiraatiota soittamiseen uusien menetelmien pohjalta ja pääsevät tekemään musiikkia yhdessä.

July 8th–16th 2022

www.porijazz.fi / facebook.com/porijazz / twitter.com/porijazz

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

15.05.2024

Pori Jazz: Lokkilavalla Kasimir ja Sara Bee

Pori Jazz tarjoaa yhteistyössä Satakunnan Osuuskaupan kanssa pääsymaksutta Lokkilavalla keskiviikkona 17.7. ikärajattoman konserttikokonaisuuden, jossa esiintyvät kello 18:00 Kasmir: AMK Dropout 10v. R&B-vaikutteisen popin mestari Kasmir teki läpimurtonsa vuonna 2014 debyyttialbumillaan ”AMK Dropout”, jolta lohkaistu hittisingle…

07.05.2024

Pori Jazzin iltakonsertit Cafe Pori Jazzissa

Kirjurinluodon idyllisen Cafe Pori Jazzin iltaohjelma kesän Pori Jazzia varten (12.–20.7.) on valmistunut. Ravintolapaviljongin ympäristöön rakennetaan festivaalin ajaksi aiempien vuosien tapaan laaja tapahtuma-alue, jossa esiintyvät muun muassa Lauri Haav, Ege Zulu ja Sara Siipola. Cafe…

30.04.2024

Elektronisen popmusiikin legenda Kraftwerk tulee Pori Jazziin

Saksalainen Kraftwerk-yhtye konsertoi Kirjurinluodon konserttipuistossa lauantaina 20. heinäkuuta. Kraftwerkiä pidetään yleisesti suunnannäyttäjänä ja pioneeriyhtyeenä, joka on eniten vaikuttanut elektronisen popmusiikin kehitykseen ja suosioon. Kraftwerk kehitti jo 1970-luvulla elektronisen äänimaiseman, jossa kohtaavat tarttuvat melodiat, selkeä rytmi…