10.06.2016

Pori Jazz Kids järjestetään jo 12. kertaa

Ilmaistapahtuma Pori Jazz Kids tarjoaa kolme päivää musiikin riemua

Koko perheen ilmaistapahtuma Pori Jazz Kids Festival järjestetään tänä kesänä jo 12. kertaa. Kolmipäiväinen festivaali tarjoaa lapsille Pori Jazz -henkistä osallistavaa ohjelmaa ja kannustaa heitä musiikin pariin.

Tapahtuma käynnistyy maanantaina 11.7. jazzkadulla, tiistaina 12.7. levittäydytään Pelle Hermannin puistoon ja keskiviikkona 13.7. musiikista nautitaan lokkilavan alueella. Luvassa on tuttuun tapaan konsertteja, musiikkipajoja, vauva- ja naperomuskareita sekä paljon muuta mukavaa puuhaa kaikeinikäisille.

Lokkilavan konsertissa nähdään monipuolinen joukko kiinnostavia esiintyjiä. Legendaarisen lastenlevyn vuonna 1989 julkaissut Salsanamia-yhtye on tehnyt tänä vuonna comebackin ja tarjoillut lastenkonserteissaan vauhdikkaita salsa-, pachanga- ja cha cha -rytmejä. Salsanamia esiintyy alkuperäiskokoonpanossaan, ja vaikka muusikot ovat hieman varttuneet sitten 80-luvun lopun, on yhtyeen musiikki edelleen ajatonta ja uutta tuoreelle ja parhaalle mahdolliselle yleisölle – lapsille.

Yhteistyössä Folktingetin kanssa toteutettavassa osiossa kuullaan rakastettuja muumilauluja ruotsin kielellä laulettuna. Muminröster-konsertti koostuu alkuperäisistä Tove Janssonin teksteihin tehdyistä Erna Tauron sävellyksistä, jotka pianisti Mika Pohjola on sovittanut jazzilliseen asuun. Laulajat Eeppi Ursin ja Mirja Mäkelä tulkitsevat Muumipeikon, Pikku Myyn ja muiden Muumilaakson hahmojen lauluja iloisessa ja vauhdikkaassa esityksessä. Pianistina lokkilavalla kuullaan Riitta Paakkia, joka valmistui juuri jazzmusiikin tohtoriksi.

Monipuolista oheisohjelmaa Lokkilavan kupeessä järjestävät muun muassa Circus Ruska, Leikkiteatteri, Emma & Elias -ohjelma sekä Satakunnan Kansa. Lokkilavalla kuullaan myös Palmgren-konservatorion pajojen loppukonsertti, jossa maanantaina ja tiistaina harjoitelleiden jousi-, kuoro- ja bändipajojen nuoret kyvyt pääsevät esittelemään taitojaan. Ilmoittautuminen Palmgren-konservatorion järjestämiin musiikkipajoihin on käynnissä osoitteessa www.porijazz.fi/kids.

Tiistaina 12.7. Pori Jazz Kids levittäytyy Pelle Hermannin puistoon, missä ohjelmasta vastaa Palmgren-konservatorio. Jazzkadun ilmaislavalla nähdään maanantaina ja tiistaina perinteiset Young Talent Showcaset, joissa esiintyy Pamgren-konservatorion sekä Espoon musiikkiopisto Ebelin nuoria muusikoita.

Pori Jazz järjestetään 9.-17.7.2016.

www.porijazz.fi/kids