04.05.2010

Pori Jazz Kids Festivalin ohjelma julkaistu, kaikkiin tapahtumiin vapaa pääsy

Pori Jazz Kids Festival – ilmaistapahtuma lapsille jo kuudetta kertaa 17.-21.7.2010

Porissa vietetään rytmimusiikin riemujuhlaa koko perheen voimin, kun Pori Jazz Kids Festival järjestetään jo kuudetta kertaa, heti Pori Jazz –festivaalin alkupäivinä 17.-21.7. Ohjelmaa tarjotaan jälleen viiden päivän ajan kolmella estradilla: Kirjurinluodon Lokki-lavalla, Pelle Hermannin puistossa ja Jazzkadun Radio Nova Stagella. Luvassa on yli 70 tapahtumaa aina vauvoista varhaisteineille. Kaikki tapahtumat ovat ilmaisia.

Tänä vuonna festivaalin pääteemoina ovat eksoottiset rytmit ja soittimet. Luvassa on niin karibialaista keinuntaa, villejä Balkanin rytmejä ja pohjanmaalaista soulia kuin sahan sulosointuja, pesusoikon bassokuvioita ja peltitynnyrin helinää ja kuminaa. Steel Pan Lovers, Kuukumina, Eeppi Ursin & Hääppöset ja lasten jazztiistain svengit tarjoavat unohtumattomia musiikillisia elämyksiä ja tanssin iloa.

Palmgren-konservatoriossa musisoidaan myös. Sanni Orasmaan jazzlaulu- ja impropajat pienille ja nuorille antavat rohkeutta ja uutta näkemystä musiikin tulkintaan. DJ Jean-Peter perehdyttää pajalaiset tiskijukan hommiin DJ-pajoissa. Myös harrastuksen alkutaipaleella olevat lapset ja nuoret ovat tervetulleita laulu- ja DJ-pajoihin. Musiikkiopinnoissaan edistyneemmille lapsille ja nuorille suunnatut Junnubändipajat ja Jousipajat sekä kaikille avoimet Pori Jazz Kids Voices -kuoropajat ja muskarit jatkavat ohjelmistossa totuttuun tapaan. Young Talent Showcase esittelee jälleen edustavan joukon nuoria kykyjä.

Perinteeksi muodostunutta Svenska Dagenia vietetään maanantaina 19.7. Lokki-lavalla. Presidentens Katter Miska och Rontti (Pressan Katit) käynnistävät päivän omalla esityksellään ja häärivät seremoniamestareina Biancan kanssa sekä suomeksi että ruotsiksi. Tulisia rytmejä tarjoaa Amélie Goes to Belgrad ja länsirannikolta kajahtaa soulmusiikki, kun Svarvar Allstar Band ja PlayMe-musikaalin tähdet Emelie Granvik & Ida “Inxi” Holmlund hyppäävät lavalle.

Tunnettujen esiintyjien lisäksi myös lapset ja nuoret pääsevät jammailemaan rytmiringeissä sekä esiintymään itse. Palmgren-konservatorion ja Kirjurinluodon musiikkipajat huipentuvat Lokki-lavalla pidettäviin konsertteihin Pori Jazz Kids Festivalin päätöspäivänä keskiviikkona 21.7.

Tämän eksoottisen viiden päivän ohjelmakokonaisuuden tuottajana toimii Bianca Morales ja sen tarjoaa Pori Jazz ja Porin Seudun Matkailu Oy Maisa. Svenska Dagenia tukee Svenska Kulturfonden. Musiikkipajat tuotetaan yhdessä Palmgren-konservatorion kanssa. Kaikkiin tapahtumiin on yleisöllä vapaa pääsy.

Koko ohjelma on julkaistu ja se löytyy osoitteesta porijazz.fi/kids.

http://www.porijazz.fi/kids