12.05.2011

Pori Jazz Kids Festival – Lasten omat jazzit 9.-13.7.2011

Joka vuosi suosiotaan kasvattanut, nyt jo seitsemännen kerran järjestettävä Pori Jazz Kids Festival aloittaa koko Pori Jazz -festivaalin lauantaina 9. heinäkuuta. Ohjelmaa tarjotaan viiden päivän ajan kolmella estradilla: Kirjurinluodon Lokki-lavalla, Pelle Hermannin leikkipuistossa sekä Jazzkadun Philips Obsessed with Sound -lavalla. Tämän vuoden pääteemoina ovat lasten musiikkipajat ja esitykset, sekä soitinrakennus kierrätysmateriaaleista. Koko tapahtuma konsertteineen ja musiikkipajoineen on yleisölle maksuton.

Festivaalin ajatuksena jo ensimmäisestä vuodesta lähtien on ollut se, että myös lapset itse pääsevät esiintymään. Esityksiä harjoitellaan alkuviikon ajan erilaisissa musiikkipajoissa, ja pajojen loppukonsertit kuullaan festivaalin päätöspäivänä keskiviikkona 13.7. Kirjurinluodon Lokki-lavalla.

Myös Svenska Dagen maanantaina 11.7. on jo perinne, ja silloin sekä ohjelma että juonnot kuullaan kahdella kotimaisella.

Vaikka tapahtuma on kokonaan ilmainen, on ohjelma hyvin monipuolinen ja laadukas. Esiintymässä ovat mm. lastenorkesteri Kiertokihveli, lasten suosikit Rokkiritari ja Tuttiorkesteri sekä UMOn ja Emma Salokosken Rytmihyrrä. Bluespajoja lastenfestivaalilla vetävät Aija Puurtinen ja Esa Kuloniemi nousevat myös itse lavalle Honey B. & The T-Bones -yhtyeellään.

Kansainvälistä väriä saadaan ruotsalaisesta lyömäsoitin- ja teatteriryhmä Komodosta. Ohjelmassa on myös Klovni Dodon, Kissa Miauskiksen, Loiskiksen ja Pelle Positiivin esityksiä.

– Teimme viime vuonna tapahtuman aikana kävijätutkimuksen, jonka tulosten perusteella olemme tehneet pieniä muutoksia tapahtumapaikkoihin, aikatauluihin ja palvelutarjontaan. Toivomme, että uudistusten myötä saamme entistä enemmän lapsiperheitä mukaan festivaalin tunnelmaan. Tapahtumasta on kasvanut kuin varkain yksi Suomen suurimmista lastentapahtumista, kertoo tapahtuman tuottaja Bianca Morales.

Pori Jazz Kids Festivalin tuottajana toimii Bianca Morales ja sen tarjoaa Pori Jazz Festival sekä Porin kaupunki. Svenska Dagenia tukee Svenska Kulturfonden. Musiikkipajat tuotetaan yhdessä Palmgren-konservatorion kanssa.

46th PORI JAZZ FESTIVAL 9.-17.7.2011

http://www.porijazz.fi/kids