27.11.2013

Pori Jazz keskittää musiikkitarjontaansa Kirjurinluodon konserttipuistoon

Legendaarinen Lokkilava otetaan käyttöön – musiikki soi kolmelta eri lavalta

Pori Jazzin festivaalikonsepti uudistuu merkittävästi ensi kesänä. Kirjurinluodon konserttipuistossa kuullaan jatkossa musiikkia useilta eri lavoilta, ja alueella konsertoi päivittäin 12–14 esiintyjää. Yksi ensi kesän estradeista on perinteinen Lokkilava, joka otetaan uudelleen käyttöön kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kirjurinluodon konsertit alkavat perinteiseen tapaan jo iltapäivällä, mutta aiemmasta poiketen ne jatkuvat nyt yömyöhään.

Lokkilava ei ole toiminut Pori Jazzin pääkonserttien näyttämönä sen jälkeen, kun suuret ulkoilmakonsertit siirrettiin viereiselle Kirjurinluoto Arenalle vuonna 2005. Ensi kesänä Lokkilava kuitenkin palaa festivaalin näyttämöksi, kun vehreässä puistoympäristössä nautitaan kansainvälisestä ja kotimaisesta huippujazzista.

– Jazzmusiikkia on kuultu Pori Jazzissa vuodesta toiseen, mutta pienten keikkapaikkojen ja ilmaiskonserttien tarjonta on saavuttanut yleisön vain osittain. Nyt haluamme tuoda jazzin entistä vahvemmin festivaalin keskiöön ja isoksi osaksi Kirjurinluodon pääkonsertteja. Lokkilava on pyhitetty puhtaasti jazzille, Pori Jazzin taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro kertoo.

Porin Kirjurinluodossa sijaitsevien Arenan ja Lokkilavan välinen alue yhdistyy ensi kesänä yhtenäiseksi konserttipuistoksi. Alueen uutuuksiin kuuluu kolmas iso esiintymislava, joka sijaitsee vastapäätä Arenan päänäyttämöä. Ohjelmisto pyörii Arenan kahdella päälavalla vuorotellen ja keskeytyksettä. Myös Arenan lavoilla kuullaan jazzia, mutta lisäksi niillä tarjoillaan monipuolisesti rytmimusiikin eri genrejä. Konserttien suurimmat maailmantähdet esiintyvät Arenan kahdella lavalla.

Konserttipuiston uuteen ohjelmatarjontaan lukeutuu myös uusi puheohjelmaan keskittyvä lava, sillä Kirjurinluodon kesäteatterissa järjestetään konserttien lomassa kulttuurikeskusteluja sekä artistihaastatteluja. Tämä ohjelmakokonaisuus kootaan yhdessä SuomiAreenan kanssa.

Kirjurinluodon konserttipuistoalue ja kaikki sen lavat sisältyvät saman pääsylipun hintaan. Musiikkia esittää päivän mittaan 12–14 eri artistia tai yhtyettä.

Pori Jazzin pääkonsertit tiivistyvät ensi vuonna kolmeen päivään: torstaille 17. heinäkuuta, perjantaille 18. heinäkuuta ja lauantaille 19. heinäkuuta. Festivaalin päätöspäivänä 20. heinäkuuta järjestetään ilmaiskonsertteja ja iltaklubeja.

Kirjurinluodon konsertit ovat perinteisesti tauonneet ennen illan hämärtymistä, mutta jatkossa musiikki soi aikaisesta iltapäivästä yöhön asti. Samalla festivaali luopuu LP-teltasta sekä Porin teatterin konserteista.

– Kirjurinluodon konserttipuiston tarjontaa vahvistamalla festivaalista tulee kaksinapainen. Jazzkatu säilyy mielenkiintoisena konsertti- ja basaarikujana iltaklubeineen ja ilmaislavoineen. Kirjurinluoto tarjoaa puolestaan yleisölle entistä monipuolisemman festivaalielämyksen. Pääsylipun hinnalla saa kolminkertaisen musiikkitarjonnan entiseen verrattuna, toimitusjohtaja Juha Miikkulainen toteaa.

Pori Jazzin uniikista tunnelmasta pidetään kiinni myös jatkossa, vaikka viranomaisten tiukentuneen tulkinnan vuoksi Kirjurinluodon konsertteihin ei saa enää ensi vuonna tuoda omia alkoholijuomia. Festivaalin tavoitteena on varmistaa leppoisan ilmapiriinsä säilyminen ja huolehtia konserttien anniskelusta niin, että Kirjurinluotoon rakennetaan laajoja ja sujuvasti toimivia anniskelualueita, joilla yleisö voi entiseen tapaan nauttia musiikista, piknikistä ja toistensa seurasta. Kirjurinluodon ravintoloihin voi tuoda mukanaan omat ruokansa – samoin kuin esimerkiksi nurmikolle levitettävän viltin. Myytävien tuotteiden hinnoittelu on kuluttajaystävällistä.

Pori Jazzin lipunmyynti on käynnistynyt Lippupalvelussa. Myynnissä on loppuvuoden ajan 57 euron hintainen avoin lippu, joka käy Kirjurinluotoon minä tahansa päivänä. Kirjurinluodon normaalihintaisen lipun hinta on 70 euroa. Avoin lippu on myynnissä 31.12.2013 asti.

Pori Jazz järjestetään 49. kertaa 12. – 20. heinäkuuta 2014.

www.porijazz.fi