16.02.2017

Pori Jazz: Kaikkien aikojen pop-nero Brian Wilson ensimmäistä kertaa Suomeen

Pop-historian suurimpiin legendoihin kuuluva Brian Wilson saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen ja esiintyy Pori Jazzissa torstaina 13. heinäkuuta. The Beach Boysin johtohahmona ja yhtenä kaikkien aikojen lahjakkaimmista pop-säveltäjistä tunnettu Wilson tuo Poriin ison yhteensä, joka esittää The Beach Boysin legendaarisen Pet Sounds -albumin kokonaisuudessaan sekä joukon hittejä The Beach Boysin ja Brian Wilsonin muusta tuotannosta. Pori Jazzin pääsyliput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan rajoitetun ajan.

Brian Wilson vetäytyi The Beach Boysin kiertueilta vuonna 1964, minkä jälkeen hän keskittyi säveltämiseen ja studiotyöskentelyyn. Wilsonin sävellyskynästä syntyi ikonisen aseman myöhemmin saavuttanut Pet Sounds -albumi, joka julkaistiin keväällä 1966 – vain pari kuukautta ennen ensimmäistä Pori Jazz -festivaalia. Albumi oli 23-vuotiaalta Brian Wilsonilta mestarillinen taidonnäyte, jossa hänen upeat sävellyksensä yhdistyivät kokonaisvaltaiseen ja aikaansa edellä olleeseen musiikilliseen näkemykseen. Yhtenä pop-historian tärkeimmistä albumeista pidetty Pet Sounds tarjosi sellaisia klassikkoraitoja kuin “Wouldn’t It Be Nice” ja “God Only Knows”, jonka Paul McCartney on rankannut hienoimmaksi ikinä sävelletyksi kappaleeksi. Kun yhdysvaltalainen Rolling Stone -lehti istasi 500 kaikkien aikojen parasta albumia, löytyi Pet Sounds sijalta kaksi. Maineikkaan albumin nauhoitussessioissa syntyi myös muun muassa “Good Vibrations” -kappale, joka ei mahtunut mukaan Pet Soundsille, mutta josta tuli julkaisunsa jälkeen The Beach Boysin ehkäpä isoin hitti.

Brian Wilson palasi esiintymislavoille 1990-luvun lopulla. Suomessa hän ei ole ikinä esiintynyt omilla kiertueillaan eikä The Beach Boysin konserteissa. Poriin Wilson tuo yhtyeensä, jossa ovat mukana The Beach Boysin alkuperäisjäsen Al Jardine sekä 1970-luvulla yhtyeeseen kuulunut Blondie Chaplin. Konsertissa kuullaan Pet Sounds -pitkäsoitto kokonaisuudessaan alusta loppuun sekä joukko hittejä The Beach Boysin ja Brian Wilsonin muusta tuotannosta. Brian Wilson presents Pet Sounds -nimen alla esiintyvä kokoonpano on kiertänyt aktiivisesti maailmaa viimeisen vajaan vuoden ajan, ja nyt se saapuu vihdoin myös Suomeen. Pori Jazzissa on koettu vuosien varrella lukuisia unohtumattomia konserttielämyksiä, joiden joukkoon saadaan heinäkuussa ainutlaatuinen lisäys.

 

Pääsyliput myynnissä edulliseen S-Etuhintaan

Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään 13.–15. heinäkuuta. Konserttien pääsyliput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti. Päivälippujen ohella myynnissä on Radio Aalto Lounge -lippuja sekä VIP-paketteja, jotka tarjoavat mahdollisuuden tavallista tasokkaampaan festivaalikokemukseen. Pori Jazzin liput ovat myynnissä Ticketmasterin myyntikanavissa.

Heinäkuun Pori Jazz -ohjelmisto täydentyy kevään aikana lukuisilla uusilla nimillä. Festivaalin aiemmin julkistettujen esiintyjien joukosta löytyvät muun muassa JamiroquaiHerbie HancockMichael KiwanukaWilco ja Jethro Tull.

 

PORI JAZZ FESTIVAL

52nd Pori Jazz Festival / 8th-16th July 2017

www.porijazz.fi / facebook.com/porijazz / twitter.com/porijazz