18.05.2021

Pori Jazz käynnistää valtakunnallisen kilpailun nuorille musiikinharrastajille

Pori Jazz kutsuu nuoria musiikinharrastajia mukaan syksyllä käynnistyvään kilpailuun, jonka tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria eteenpäin harrastuksessaan. Voittajille on tarjolla konserttielämyksiä sekä esiintymismahdollisuus vuoden 2022 Pori Jazz -festivaalilla. Pori Jazz järjestää valtakunnallisen kilpailun yhdessä pääyhteistyökumppaninsa OP:n kanssa.

Koronapandemia ja sen mukanaan tuomat poikkeusolot ovat vaikeuttaneet nuorten harrastustoimintaa viimeisen reilun vuoden aikana. Musiikin harrastaminen on ollut mahdollista poikkeusjärjestelyjen ja alan opetushenkilökunnan ponnistelujen ansiosta, mutta esimerkiksi lähiopetus sekä oppilaiden yhteiset konserttihetket ovat osin estyneet.

“Sosiaaliset kontaktit sekä nuorten yhteinen tekeminen ovat oleellinen osa musiikin harrastamista, mutta koronatilanne on tuonut näiltä osin mukanaan haasteita. Siksi olemme ideoineet uuden musiikkikilpailun, jonka ajatuksena on tarjota positiivisia näkymiä ensi syksyyn ja kannustaa nuoria jatkamaan harrastuksensa parissa”, Pori Jazzin taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro kertoo.

Syyskuussa käynnistyvässä Sävelaskel-kilpailussa on kaksi sarjaa: peruskoulun vuosiluokat 5–9 ja konservatoriot/musiikkiopistot. Oppilaita kannustetaan kokoamaan keskuudestaan yhtye, joka soittaa vapaavalintaisen kappaleen ja taltioi esityksensä videolle. Peruskoulujen osalta kaikkien oppilaiden tulee olla samalla luokalla ja konservatorioiden/musiikkiopistojen sarjassa kirjoilla samassa oppilaitoksessa.

Peruskoulujen sarjassa valitaan videoiden perusteella kolme parasta kokoonpanoa. Videolla esiintyviä oppilaita ja heidän koko luokkaansa odottaa yhteinen konserttielämys: kuljetukset ja pääsyliput Pori Jazzin pääkonserttiin kesällä 2022.

Musiikkiopistojen sarjassa videoiden perusteella valitaan neljä yhtyettä, jotka kutsutaan Helsingissä alkuvuodesta 2022 järjestettävään finaaliin. Finaalin perusteella valitaan yksi yhtye, joka pääsee esiintymään Pori Jazzin pääsymaksuttomassa ohjelmistossa heinäkuussa 2022.

Sävelaskel-kilpailun verkkosivut on avattu osoitteessa www.savelaskel.fi. Kilpailu käynnistyy virallisesti 15. syyskuuta, jolloin kilpailun verkkosivuille päivitetään ohjeet kilpailuvideoiden toimittamisesta. Videoiden lähettämiseen on aikaa kaksi kuukautta, minkä jälkeen erikseen nimettävä kilpailuraati valitsee voittajat kaikkien kilpailuun lähetettyjen videoiden perusteella.

 

Eurooopan vanhimpiin jazzfestivaaleihin kuuluvaa Pori Jazzia on järjestetty vuodesta 1966. Tältä kesältä festivaali on peruttu koronatilanteen takia, mutta Pori Jazz järjestää konserttisarjan Porin Kirjurinluodossa kesä-elokuussa. OP on Pori Jazzin pääyhteistyökumppani.