20.07.2010

Pori Jazz esittäytyy monikosketusseinällä

Pori Jazz esittelee ohjelmansa festivaalikävijöille suuren monikosketusnäytön avulla. Porin Jazzkadun lähes kolmimetrisellä monikosketusseinällä pomppii toisistaan kimpoilevia palloja, joita kävijät voivat pysäyttää kosketuksella. Palloilla leikkimällä käyttäjä voi nähdä tarkempia tietoja Pori Jazzin ohjelmasta, tapahtumapaikoista ja -ajoista.

Jatsitatsiin tuotetaan sisältöä osana suomalaisten yliopistojen, Elisan ja Nokia Siemens Networksin tutkimushanketta, jossa pyritään luomaan uusia digitaalisia palveluita julkisille paikoille. Itse näyttö on uutta teknologiaa, jota suomalainen MultiTouch on myynyt parin vuoden aikana jo yli 30 maahan.

– Jatsitatsissa tutkitaan, miten uudenlainen käyttöliittymäsuunnittelu voisi tehdä julkisessa tilassa olevasta näytöstä hauskemman käyttää ja ihmisiä yhdistävän asian. Projektin tavoite on testata julkisten monikosketusnäyttöjen toimintaa ympäristössä, josta saatavien kokemusten avulla aiempaa parempia näyttöjä voidaan rakentaa myös muille paikoille, kertoo projektipäällikkö Kai Kuikkaniemi Tietotekniikan tutkimuslaitos HIITistä.

– Kosketusnäytöt tulevat yleistymään erilaisten palveluiden käyttöliittyminä. Niillä sisältöä voidaan esittää havainnollisesti ja niitä on helppo selata. Jatsitatsi on uusi, kiehtova tapa sukeltaa Pori Jazzin tapahtumaan ja palveluihin. Siinä monta käyttäjää voi pelata sisällöillä yhtä aikaa ja näytön ulkoasu muokkaantuu käytön perusteella, toteaa digitaalisten mediapalveluiden johtaja Panu Mustonen Elisasta.

Jatsitatsi on toteutettu Tietotekniikan tutkimuslaitos HIITin, Aalto-yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston, Elisan ja Nokia Siemens Networksin yhteistyönä hyödyntäen suomalaisen MultiTouch Oy:n monikosketusnäyttöteknologiaa.

Tutkimushanketta on rahoittanut Tekes.

http://www.porijazz.fi