05.05.2021

Pori Jazz 2021 peruuntuu – festivaalin sijasta luvassa kesäkonserttien sarja

Pori Jazz joutuu koronatilanteen ja tulevaan kesään liittyvän epävarmuuden takia perumaan tälle vuodelle suunnitellun festivaalin. Pori Jazzin taustayhdistys järjestää kuitenkin kesällä konserttisarjan, jonka osana Kirjurinluodon Lokkilavan valtaa 15.–17. heinäkuuta kolmipäiväinen musiikkitapahtuma nimeltään “Pori Jazz soi taas”.

Pori Jazz 2021 oli tarkoitus järjestää Porin Kirjurinluodossa 9.–17. heinäkuuta. Kesän yleisötapahtumia koskevista linjauksista on kuitenkin toistaiseksi tarjolla niin vähän konkreettista tietoa, ettei yhdeksänpäiväisen ja kokonaisuudessaan satojatuhansia kävijöitä keräävän festivaalin suunnittelu ja valmistelu ole vallitsevan epävarmuuden keskellä mahdollista.

– Venytimme lopullista päätöstä ja selvitimme erilaisia keinoja festivaalin järjestämiseksi, mutta peli oli lopulta vihellettävä poikki. Festivaalituotannon edistäminen on tässä tilanteessa mahdotonta, kertoo Pori Jazzin taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro.

– Emme myöskään halua järjestää tapahtumaa, joka on liian kaukana siitä tunnelmasta ja hengestä, josta Pori Jazz on tunnettu jo vuosikymmenien ajan. Kun Pori Jazz -festivaali järjestetään seuraavan kerran, haluamme tehdä sen täysillä ja yleisön kaikkien toiveiden sekä odotusten mukaisesti. Niinpä katseet festivaalin osalta on nyt suunnattu vuoteen 2022.

Liput siirtyvät automaattisesti ensi vuoteen

Pori Jazzia on järjestänyt vuodesta 1966 lähtien riippumaton yhdistys Pori Jazz 66 ry, jolle festivaalin peruuntuminen toisena peräkkäisenä vuotena tarkoittaa taloudellisia haasteita. Yhdistys toivookin nöyrästi, että mahdollisimman moni festivaalilippunsa jo ostanut pystyy säästämään ja säilyttämään pääsylippunsa kesälle 2022, jolloin Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään Kirjurinluodossa 14.–16.7.

Pori Jazziin myydyt pääsyliput säilyttävät automaattisesti voimassaolonsa ensi vuoteen ja käyvät sellaisenaan kesän 2022 festivaalilla. Myös vuodelta 2020 säilytetyt liput käyvät sellaisenaan vuoden 2022 Pori Jazzissa. Kaikkia lippunsa säilyttäneitä asiakkaita odottaa ensi vuoden festivaalilla pieni yllätys.

Pori Jazz on ehtinyt julkistaa tulevalle kesälle joukon esiintyjiä, joiden kanssa festivaali on aloittanut keskustelut esiintymisten siirtämisestä vuodelle 2022. Tavoitteena on, että mahdollisimman iso osa tälle vuodelle sovituista esiintymisistä pystytään toteuttamaan heinäkuussa 2022. Tarkempia tietoja aiheesta on luvassa mahdollisimman pian.

Lisätietoja jo ostettujen lippujen voimassaolosta, lippujen palautuksesta sekä muista lippukäytännöistä on koottu Pori Jazzin verkkosivuille: www.porijazz.fi/liput

Kolmipäiväinen tapahtuma Lokkilavalla 15.–17.7.

Vaikka festivaali peruuntuu, järjestää Pori Jazz ensi kesänä runsaasti muuta konserttitarjontaa. Kirjurinluodon legendaarisella Lokkilavalla järjestetään 15.–17.7. kolmipäiväinen konserttitapahtuma “Pori Jazz soi taas”. Iltapäivästä iltaan asti kestävissä konserttipäivissä kuullaan päivittäin neljää eri esiintyjää, joiden joukosta löytyvät muun muassa Verneri Pohjola Quartet, Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement, yhdessä kiinnostavien vierailijoiden kanssa esiintyvä Timo Lassy sekä Dusty Springfieldin kappaleita suomeksi esittävä Aili Ikonen & Jukka Perko Avara.

Lokkilavan konserttipäiviin myydään rajoitettu määrä pääsylippuja. Konserttialueen yleisökapasiteettia ei ole lyöty vielä lukkoon, sillä järjestelyjä mukautetaan epidemiatilanteen kehittyessä. Konserttipäivät järjestetään turvallisuusnäkökohtia korostaen ja kaikkia voimassaolevia viranomaismääräyksiä noudattaen.

Pori Jazz soi taas -tapahtuman liput tulevat myyntiin Ticketmasterissa perjantaina 7. toukokuuta klo 9. Alkuvaiheessa myynnissä on kolmen päivän lippuja sekä päiväkohtaisia lippuja, joita molempia on saatavilla rajoitetusti. Lisää lippuja lasketaan myyntiin kesän aikana, kun heinäkuun yleisötapahtumia koskevat viranomaismääräykset täsmentyvät. Mikäli Lokkilavan konsertit jouduttaisiin koronatilanteen takia perumaan, voi liput palauttaa ja rahansa saada takaisin Ticketmasterin palvelumaksua lukuun ottamatta.

Cafe Pori Jazzissa ohjelmaa pitkin kesää

Lokkilavan uuden tapahtuman lisäksi Pori Jazz järjestää kesällä konserttitarjontaa Cafe Pori Jazzissa, joka on uusi kahvila-ravintola Kirjurinluodon kärjessä. Kesän kynnyksellä avautuvan jugendhuvilan terassilla ja ulkotiloissa esiintyy kesän aikana iso joukko kotimaisia artisteja ja yhtyeitä, jotka julkaistaan myöhemmin.

Lisätietoja Cafe Pori Jazzista löytyy kahvila-ravintolan verkkosivuilta: www.cafeporijazz.fi