15.04.2010

Pori Jazz 2010 -risteily Helsinki-Pori-Helsinki 21.-23. heinäkuuta

Tulevan kesän Pori Jazziin pääsee Helsingistä nykyaikaisella risteilyaluksella, kun Tallink-varustamon yli 2300 matkustajan M/S Baltic Princess lähtee Helsingistä keskiviikkoiltana 21.7. ja saapuu Poriin torstaina 22.7. aamupäivällä. Paluu Helsinkiin tapahtuu perjantaina 23.7.

Risteilyvieraiden on mahdollisuus nauttia Pori Jazzin torstain kattauksesta sekä Kirjurinluoto Arenalla että iltajameissa.

Suurten tapahtumien aikaan Porissa on kova pula majoituksesta. Pori Jazzin aikaan hotellihuoneet myydään loppuun jo kuukausia ennen festivaalia. M/S Baltic Princess tarjoaa festivaalivieraille yli 2 300 hyttipaikkaa.

Pori Jazzin toimitusjohtaja Katja Leppäkoski uskoo, että risteily tuo festivaaleille uusia kävijöitä.
– Laivalla on Jazzeille helppo tulla, eikä tarvitse huolehtia majoituksesta, kun risteilyvieraat voivat yöpyä laivalla. Uskon, että risteily vetoaa hiukan aikuisempiin festivaalikävijöihin, kiteyttää Leppäkoski.

Matka-Vekan myyntipäällikkö Tiina Hynynen korostaa jazzristeilyn vetovoimaa, koska se poikkeaa kesän muusta tarjonnasta.
– Tallinnaan ja Tukholmaan ajetaan joka päivä, mutta Poriin vain kerran kesässä. Jazzristeilyä on helppo tarjota esimerkiksi yritysasiakkaille, toteaa Hynynen.
– Risteilyn reititys mahdollistaa myös verovapaat ostokset.

Vastuullisena matkanjärjestäjänä ja matkapakettien myyjänä toimii Matka-Vekka Oy. Risteilyn tuottaa FF Cruises Oy yhteistyössä Pori Jazzin kanssa.

Kirjurinluoto Arenan torstain pääesiintyjiä ovat Toto ja Melody Gardot. Fuusiojazzvaikutteisen pop/rockin pioneeriyhtyeisiin lukeutuva Toto on tehnyt useita hittejä kuten Africa, Rosanna ja Hold The Line. Melody Gardot on philadelphialainen laulaja ja lauluntekijä, jonka pehmeä lauluääni soi herkkiä jazzin ja bluesin sävyjä. Pori Jazzin torstain bluespainotteisesta iltatarjonnasta vastaavat mm. Otava Factoryssa esiintyvät James Blood Ulmer solo ja Cyril Neville, ja pienemmissä klubeissa mm. Lee Konitz Quartet ja Ibrahim Electric.

Pori Jazz järjestetään 17.-25.7.2010.

http://www.porijazz.fi