24.03.2010

Pori Jazz 2010: Kirjurinluoto Arenan torstain ja sunnuntain konserttien ohjelma valmistui

Pori Jazzin esiintyjiä ovat mm. Toto, Jeff Beck, Melody Gardot, Daniel Lanois, Eric Bibb, Tomasz Stanko Quintet sekä Bobby Hutcherson – Cedar Walton Quartet

Pori Jazz 2010 (17.-25.7.) Kirjurinluoto Arenan torstain (22.7.) ja festivaalin päätöspäivän sunnuntain (25.7.) ohjelmat ovat valmistuneet ja näiden konserttien lipunmyynti alkaa ensi maanantaina 29. maaliskuuta. Loput tulevan festivaalin ohjelmasta julkaistaan 7. huhtikuuta ja lipunmyynti alkaa torstaina 8.huhtikuuta.

Kirjurinluoto Arena torstai 22.7.

Kirjurinluoto Arenalla nähdään torstaina 22. heinäkuuta fuusiojazzvaikutteisen pop/rockin pioneeriyhtyeisiin kuuluva Toto. Tämä 70-luvun lopulla Los Angelesissa koottu yhtye on tehnyt useita hittejä (Africa, Rosanna, Hold The Line) ja sen albumit ovat olleet maailmanlaajuisia myyntimenestyksiä.

Toton riveissä Poriin saapuvat Steve Lukather (kitara, laulu), David Paich (koskettimet, laulu), Simon Phillips (rummut), Steve Porcaro (koskettimet, laulu), Nathan East (basso) ja Joseph Williams (laulu).

Kirjurinluoto Arenalla esiintyy torstaina myös philadelphialainen laulaja ja lauluntekijä Melody Gardot. Hänen pehmeä lauluäänensä soi herkkiä jazzin ja bluesin sävyjä. Musiikissaan hän sekoittaa onnistuneesti jazzia, bluesia ja latinalaista musiikkia.

Melody Gardotin uusi albumi My One And Only Thrill nousi viime syksynä Ruotsin albumilistan kärkeen ja sitä on myyty naapurimaassa jo yli 100 000 kappaletta. Suomessakin albumin myynti on noin 7 000 kappaletta. Levyltä on soinut paljon erityisesti kappale If The Stars Were Mine.

Muita torstain Kirjurinluoto Arenan esiintyjiä ovat puolalaisen jazztrumpetistin Tomasz Stankon kvintetti, jossa soittavat myös suomalaiset Alexi Tuomarila (piano) ja Olavi Louhivuori (rummut). Tomasz Stanko kuuluu eurooppalaisen modernin jazzin pioneereihin. Monet muistavat hänet myös yhteistyöstä suomalaisen lyömäsoittaja Edward Vesalan kanssa.

Torstaina esiintyy myös hard bop -jazziin keskittyvä vibrafonisti Bobby Hutchersonin ja pianisti Cedar Waltonin kvartetti.

Kirjurinluoto Arena sunnuntai 25.7.

Festivaalin päätöspäivänä Kirjurinluodossa kuullaan hyviä kitaristeja.

Rockin ja fuusiojazzin keskeisiin kehittäjin ja legendaarisiin muusikoihin kuuluva Jeff Beck esittelee Porissa uuden yhtyeensä. Beckin edellisestä Suomen-vierailusta onkin vierähtänyt jo aikaa. Hän konsertoi edellisen kerran maassamme vuonna 1971 Turussa.

Kanadalainen Daniel Lanois on Grammy-palkittu musiikkituottaja ja kitaristi. Hän on noussut maineeseen muun muassa U2:n, Peter Gabrielin ja Bob Dylanin albumien tuottajana.

Aika ajoin hän kokoaa myös oman yhtyeen, tekee levyn ja lähtee kiertueelle. Lanoisin Black Dub -yhtyeessä on mukana muun muassa arvostettu rumpali Brian Blade.

Samassa konsertissa esiintyy myös yhdysvaltalainen blueslaulaja ja kitaristi Eric Bibb, jonka levyillä ovat vierailleet muun muassa Taj Mahal ja Mavis Staples.

Konsertin kotimainen esiintyjä on Husband, joka esittää Pekka Pohjolan musiikkia. Husbandin muodostavat kitaristit Varre Vartiainen ja Marzi Nyman, basisti Harri Rantanen, rumpali Anssi Nykänen ja vibrafonisti Arttu Takalo.

http://www.porijazz.fi