23.03.2009

Pohjola Pankin Taidesäätiön arvosoittimet Helsingin juhlaviikkojen uudessa konserttisarjassa

Kaupungintalo takaisin kulttuurille ja kaupunkilaisille

Helsingin juhlaviikot ja OP-Pohjola-ryhmä tuottavat yhdessä Kamarimusiikkia kaupungintalolla -konserttisarjan Helsingin kaupungintalolle. Konsertit ovat osa kaupungintalon juhlasalin palauttamista helsinkiläisten yhteiseen kulttuurikäyttöön. Viiden konsertin sarjassa kuullaan OP-Pohjola-ryhmään kuuluvan Pohjola Pankin Taidesäätiön omistamia arvosoittimia nuorten muusikoiden soittamina.

– OP-Pohjola-ryhmä on siirtynyt vuoden 2009 alusta Helsingin juhlaviikkojen sponsorista partneriksi. Arvostamme erittäin paljon sitä, että yritys näinä aikoina haluaa sijoittaa kulttuuriin ja sitä kautta ihmisten hyvinvointiin – tämä on tärkeä viesti kulttuurin puolesta, sanoo Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Risto Nieminen.

– On hienoa, että Helsingin kaupunki on avannut myös kaupungintalon juhlasalin ovet osana Leijona-korttelin elävöittämisprojektia. On ilomme olla mukana tuottamassa konsertteja saliin, joka on palautettu jälleen julkiseksi konserttitilaksi, Nieminen jatkaa.

– Toimiminen Juhlaviikkojen partnerina on OP-Pohjola-ryhmälle luonnollinen valinta. OP-Pohjola-ryhmä, taidesäätiömme soittimet ja soittajat, Helsingin juhlaviikot ja kaupungintalo muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden, joka on selvästi enemmän kuin osiensa summa, sanoo OP-Keskuksen toimitusjohtaja Tony Vepsäläinen.

Pohjola Pankki on vuodesta 1987 tukenut esittävää säveltaidetta lainaamalla taidesäätiönsä omistamia arvokkaita jousisoittimia nuorille lahjakkaille muusikoille. Soittimet ovat antaneet monelle mahdollisuuden kehittyä urallaan ainutlaatuisen instrumentin avulla. Kamarimusiikkia kaupungintalolla -konserttisarjassa kuullaan Testore-viulua (1730), Grancino-selloa (1698), Lupot-selloa (1795), Stradivari-viulua (1702), Silvestre-viulua (1843), Gagliano-viulua (1767), Guidantus-alttoviulua (1737) ja Maussiel-alttoviulua (1722).

Konserttisarjassa esiintyy kahdeksan arvosoitinten haltijaa: Linda Hedlund, Samuli Peltonen, Tuomas Lehto, Antti Tikkanen, Terhi Paldanius, Petteri Iivonen, Atte Kilpeläinen ja Riikka Repo. Heitä kuullaan erilaisissa kokoonpanoissa kaikkiaan viitenä iltana.

Helsingin kaupungintalon juhlasali oli aktiivisessa konserttisalikäytössä 1803-1913. Kaupunginkanslian tiedotustoimisto, nykyinen hallintokeskuksen viestintä järjesti kaikille avoimia Populaarikonsertteja kaupungintalolla 1996-98. Yleensä konsertit ovat olleet pääasiassa yksityistilaisuuksia. Syksystä 2008 Helsingin kaupungin Virka on järjestänyt konserttiohjelmistoaan juhlasalissa. Elokuussa 2009 juhlasali avautuu ensimmäistä kertaa Helsingin juhlaviikkojen konserttikäyttöön.

Helsingin juhlaviikot järjestetään 13.-30.8.2009.

Helsinki Festival