12.03.2014

Pohjoismaiden suurin tanssitapahtuma SottiisiMoves 11.-15.6.2014 – Aluetapahtumat käynnissä nyt

Tavoitteena Tampere ja SottiisiMoves

Tampereella ensi kesänä järjestettävä SottiisiMoves on yksi vuoden merkittävimmistä tanssitaidetapahtumista, jossa kansainvälinen kansantanssifestivaali Pispalan Sottiisi ja valtakunnallinen Nuori Kulttuuri Moves-tanssikatselmus yhdistyvät.

Kansainvälisiä vieraita on kutsuttu Intiasta, Norjasta, Puolasta, Ruotsista, Tanskasta, Unkarista, Virosta ja Venäjältä. Festivaalille osallistuu noin 3 500 tanssijaa ja sinne odotetaan 40 000 kävijä. Tapahtuman taiteellisina johtajina toimivat Marko Keränen ja Petri Kauppinen.

Aluetapahtumat helmi-huhtikuu aikana

Nuori Kulttuuri MOVES aluetapahtumia järjestetään koko kevään 2014 helmikuun lopulta huhtikuun alkuun eri puolella Suomea Kiteeltä Sodankylään ja Haminasta Haukiputaalle. Aluetapahtumat tehdään yhteistyössä kulttuuri- ja nuorisotoimien, järjestöjen sekä Aluehallintoviraston kanssa. Aluetapahtumista valitaan esiintyjät valtakunnalliseen tapahtumaan ammattilaisraadin antaman palautteen perusteella.

Lisätietoja, uutisia ja aluetapahtumien kuulumisia osoitteesta: http://nuorikulttuuri.fi/tapahtumat/

Avoin kaikille lajeille ja tekijöille

SottiisiMoves on avoin kaikille tanssilajeille katutanssista balettiin ja showtanssista kansantanssiin. Tavoitteena on tanssin riemu ja erilaisten tekijöiden ja moninaisten tyylien kohtaaminen.

Iltakonsertteja, Open House, karnevaalimeininkiä

SottiisiMoves sisältää konsertteja, katselmuksia, koulutusta, yötansseja, klubi-iltoja, Flash Mob -avajaiset, Tanssipartyt ja karnevaalikulkueen. Monitoimitalo 13:ssa järjestetään erilaisia taidetyöpajoja pitkin viikkoa. Festivaali-illat huipentuvat yhteisiin konsertteihin ja illanviettoihin Tampereen keskustassa.

Järjestäjät

SottiisiMovesin järjestäjinä toimivat Suomen Nuorisoseurat ja Nuori Kulttuuri -säätiö yhteistyössä Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Tampereen kaupungin kanssa.