16.09.2009

Pispalan Sottiisin Tanssimaniassa suudellaan seireeniä

Tanssija, koreografi, tanssinopettaja Jouni Prittisen intohimosta poikkitaiteelliseen työskentelyyn syntyi Tampereen Tanssimaniassa 2.10. nähtävä uniikki tanssiteos Seireenin suudelma.

Prittisen rajoja rikkova ja uusia muotoja hakeva teos toteutetaan tanssin, elokuvan, teatterin ja musiikin keinoin yhtä aikaa sekä lavalla että valkokankaalla. Esityksen ydinjoukko on teoksessa lavalla tanssivat Ahto Koskitalo, Jaakko Posio ja Niko Laaksonen. Kolmikon poikien ilta vie konkreettisesti haaveisiin ja muistojen maailmaan. Teknisesti elokuvaan hyppääminen ja sieltä takaisin lavalle livahtaminen on sekuntipeliä. Pinkeässä, soiroista rakennetussa valkokankaassa on illuusion salaisuus.

Seireenin suudelman käsikirjoitus, ohjaus ja koreografia on Jouni Prittisen. Musiikista vastaavat Jussi Tuurna, Aleksi Aromaa, Antti Paranko, Lauri Malin, Eero Turkka, Juha Leino ja Kalle Penttilä. Tampereella kesällä 2008 kuvatussa elokuvassa esiintyy kaikkiaan 70 henkeä. Mukana on lukuisia yleisölle tuttuja tanssijoita, muusikoita ja näyttelijöitä. Filmillä nähdään muun muassa Maria Lund, Petra Karjalainen, Mikko Nousiainen, Risto Korhonen, Tatu Siivonen, Ari Numminen ja poikakuoro Pirkanpojat.

Teos sai kantaesityksensä Hämeenlinnan Kaupungin Teatterissa 27.3.2009. Tanssimaniassa Seireenin suudelma nähdään Tullikamarin pakkahuoneella vain yhden kerran 2.10. klo 20.00.

Pispalan Sottiisin tapahtumakokonaisuuteen kuuluvaa uuden kansantanssin tapahtumaa, Tanssimaniaa vietetään 1.-4.10.2009.
Koko ohjelma löytyy osoitteesta: www.sottiisi.net/Tanssimania

Pispalan Sottiisi