15.06.2010

Pispalan Sottiisin pääjuhla tanssittiin kuivin jaloin

Pispalan Sottiisi ajan rattailla jo 40 vuotta

Ensimmäinen Pispalan Sottiisi vietettiin Tampereella jo 40 vuotta sitten. Tänä vuonna Sottiisia juhlittiin 22. kerran. Uhanneesta sateesta huolimatta sunnuntain pääjuhlan 1500 kansantanssijaa saivat tanssia kuivin jaloin Pyynikin urheilukentällä.

”Aikaratas” -teeman alla esiintyivät kaikki Sottiisin kansainväliset ja kotimaiset vieraat värikkäässä kansantanssin kehitystä esittelevässä kokonaisuudessa. Kansantanssijoiden lisäksi Pyynikin urheilukentällä nähtiin myös maitolaituri, maituriparaattori, tandem-pyörä sekä Puhti Duo. Juhlan suunnittelusta ja ohjauksesta vastasi koreografi Petri Kauppinen.

Sunnuntaina 13.6. päättynyt festivaali keräsi kuuden päivän aikana yhteensä noin 35 000 kansantanssin ja -musiikin ystävää. Pispalan Sottiisin 76 tapahtumasta ilmaistapahtumia oli yli puolet. Suosituin kaupunkilaisten kohtaamispaikka oli keskustori, jonka ohjelmalavalla pyörähtivät viikon aikana kaikki lähes festivaalilla mukana olleet tanssijat ja soittajat.

Kansantanssin harrastaminen on tänä päivänä vireää ja monimuotoista tanssiryhmät ovat nostaneet kansanperinteeseen pohjautuvat laulut, leikit ja lorut uuteen nousuun ja tuoneet ne tähän päivään.

Pispalan Sottiisi onnistui hyvin ja sai myös uusia kansantanssin ja -musiikin ystäviä mukaansa.

Seuraava Pispalan Sottiisi järjestetään kahden vuoden kuluttua 13.-17.6.2012.

Pispalan Sottiisi