01.08.2016

Pipoka ja alttoviulisti-ylä-äänilaulaja Gareth Lubbe kahdessa konsertissa Korsholman Musiikkijuhlilla tiistaina

Tiistain ohjelmassa Korsholman Musiikkijuhlilla on Pipoka ja alttoviulisti-ylä-äänilaulaja Gareth Lubbe kahdessa konsertissa, Pohjalaisen Monitorilla Vaasan keskustassa klo 15 ja Vaasan kaupungintalon portaikossa klo 21. Siinä välissä, klo 19, on kaksi konserttia: baritoni Herman Wallén ja pianisti Akiko Sigfridsson esittävät Franz Schubertin Wintereisen Vaasan kaupungintalon salissa ja viulisti Aleksei Semenenko ja pianisti Inna Firsova esiintyvät Kauhavan seurakuntakodissa.

Pipoka ja Gareth Lubbe ydinosaamisalueellaan, missä ikinä se lieneekään

Pipoka esittää ydinosaamisaluettaan, joka on helposti rajattavissa määritelmällä klassis-progressiivinen brasilialais-ugrilainen kamarijazzfuusio erinäisin etnisin elementein höystettynä.” Näin kertoo harmonikansoittaja Veli Kujalan, kitaristi Jarmo Julkusen ja tuubisti Petri Keskitalon yhtye itsestään. Tähän lisätään alttoviuluprofessori ja kurkkulaulun tapaisen ylä-äänilaulun mestari Gareth Lubbe ja musiikillinen seikkailu voi alkaa. Pipokan ja Gareth Lubben yhteinen konsertti Pohjalaisen Monitorilla klo 15, kiinnittäkää turvavaljaat ja olkatuet!

Liput 23/19/11 €

Kesä peruttu puoleksitoista tunniksi

Kaupungintalon juhlasalissa klo 19 ollaan festivaalin vaellusvuositeeman ytimessä, kun baritoni Herman Wallén ja pianisti Akiko Sigfridsson esittävät Franz Schubertin koko Winterreisen eli Talvisen matkan D.911. Tämä lähes puolitoistatuntinen laulusarja Wilhelm Müllerin tekstiin on yksinäisen kulkumiehen sydänsuruinen matka kylmässä talvimaisemassa, ”jossa kyyneleetkin jäätyvät”. Konsertin tekstiliitteestä löytyy saksankielisen alkuperäistekstin lisäksi käännökset myös ruotsiksi, suomeksi ja englanniksi.

Liput 23/19/11 €

Viulu-piano-duo Kauhavalla

Kauhavan seurakuntatalolla klo 19 esiintyy ukrainalaisviulisti Aleksei Semenenkon ja venäläispianisti Inna Firsovan duo. Tosin ohjelmassa on myös sooloteoksia ja konsertti alkaa Johann Sebastian Bachin Chaconnella, joka on Viulupartitasta nro 2 d-molli. Muuna ohjelmana on Franz Schubertin Sonaatti A-duuri, ”Grand Duo”, Maurice Ravelin pianosarja Le Tombeau de Couperin ja Ernest Chaussonin Poème viululle ja pianolle.

Liput 23/19/11 €

Pipoka ja Lubbe vol. 2

Pipokan ja Gareth Lubben päivän toinen veto on Vaasan kaupungintalon portaikossa klo 21. Portaikkokonsertteja on pidetty jo kolmena viime vuonna ja ne ovat olleet aina hyvin suosittuja. Musiikkijuhlien ilta on täynnä tunnelmaa kauniissa ja pikku hiljaa hämärtyvässä portaikossa.

Liput 23/19/11 €

www.korsholmmusicfestival.fi