08.07.2015

Pikku Taikahuilu on lumoava oopperaseikkailu lapsille

Savonlinnan Oopperajuhlien tämän kesän toinen ensi-ilta on taidokkaasti kutistettu ooppera Pikku Taikahuilu. Se on tarina siitä, mihin kaikkeen saattaa törmätä jos kuljeskelee metsässä ja laulaa ja soittaa huilua. Linnustaja Papageno haaveilee tyttöystävästä, mutta sattuukin löytämään metsään eksyneen prinssin.

Pikku Taikahuilu on erityisesti lapsille suunnattu uutuusversio Oopperajuhlien legendaarisesta Taikahuilu-produktiosta. Teos on pehmeä lasku oopperan ja teatterin maailmaan, ja se kunnioittaa perinteisen Taikahuilun henkeä ja tunnelmaa. Pikku Taikahuilun musiikillinen toteutus on Markus Lehtisen. Teoksen on sovittanut ja ohjannut Martina Roos.

”Mozartin Taikahuilu on kutistettu kolmesta tunnista 67 minuutin Pikku Taikahuiluksi. Hahmot puhuvat nykykieltä ja toiminta etenee ripeästi. Kompastuksia ja kömmähdyksiä riittää. Luvassa on lyhyt, ytimekäs ja tapahtumarikas versio. Tarkoitus on madaltaa kynnystä tulla oopperaan. Tämä uppoaa lapsiin, teineihin ja vanhuksiin”, innostaa ohjaaja Martina Roos.

Taideyliopisto Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen kanssa yhteistyössä toteutettava Pikku Taikahuilu koostuu Mozartin alkuperäisestä musiikista ja Schikanederin libretosta, jotka on sovitettu kuudelle solistille ja Taikametsä-orkesterille. Oopperassa seikkailevat tutut hahmot: prinssi Tamino, prinsessa Pamina, ylipappi Sarastro, Yön kuningatar, linnustaja Papageno ja orjien päällikkö Monostatos.

”Savonlinnan Oopperajuhlille on tärkeä tarjota myös lastenoopperaa. Viimeksi näimme Norppaoopperan kesällä 2013. Nyt on veikeän Pikku Taikahuilun vuoro”, toteaa taiteellinen johtaja Jorma Silvasti.

Libreton ovat sovittaneet ohjaaja Roos ja Juha Silvo. Valo- ja videosuunnittelu on Ville Virtasen. Pianistina toimii Maarja Plink ja huilua soittaa Jacintha Damström. Rooleissa ovat Johanna Engelbarth (Yön kuningatar ja Papagena), Sampo Haapaniemi (Papageno), Saara Kiiveri (Pamina ja 1. nainen), Toomas Kolk (Sarastro ja 2. nainen), Juho Punkeri (Monostatos, 3. nainen, Ämmä (Papagena)  ja pappi) ja Tuukka Säily (Tamino).

Esitykset Savonlinnasalissa ovat 9.7., 10.7. ja 11.7. klo 15. Esityskieli suomi. Esityksen kesto noin 1 tunti 10 minuuttia ilman väliaikaa.

Liput: 

1) Savonlinnan Oopperajuhlien lipputoimisto, p. 015 476 750, sales@operafestival.fi
2) Lippupiste, 0600 900 900 (1,98 € /min+pvm/mpm, avoinna joka päivä klo 7–22), www.lippu.fi
Huomatkaa, että kauden 2016 lipunmyynti on alkanut!

Savonlinnan Oopperajuhlat
Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteita. Oopperajuhlat on yli sadan vuoden aikana kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 60 000 vierasta vuodessa, siitä runsaat 10 prosenttia tulee ulkomailta. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. Savonlinnasta on tullut käsite oopperanystävien keskuudessa kautta maailman.
Oopperajuhlien vuoden 2015 budjetti on 8,4 M€, noin 82 % on omarahoitusta ja 18 % avustuksia (Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Savonlinnan kaupunki).