21.11.2016

Pianotaiteilija Grigori Sokolov esiintyy Naantalin Musiikkijuhlilla kesäkuussa 2017

Aikamme suurimmaksi pianistiksi tituleerattu Grigori Sokolov esiintyy tulevana kesänä Naantalin Musiikkijuhlilla maanantaina 12.6. klo 19. Konsertin lipunmyynti alkaa tiistaina 22.11. Lippupisteessä, Naantalin Matkailussa ja Ars Musicassa. Koko festivaaliohjelma julkistetaan helmikuun alussa 2017.

Täydellisyyttä hipova pianotitaani

Venäläinen pianisti Grigori Sokolov aloitti pianonsoiton viisivuotiaana, ja seitsemän vuoden iässä hän jatkoi opintojaan Pietarin konservatoriossa. Hän soitti ensimmäisen suuren resitaalinsa Moskovassa 12-vuotiaana, ja neljä vuotta myöhemmin Sokolov ansaitsi suurta huomiota maailmalla voittaessaan arvostetun kansainvälisen Tshaikovski-kilpailun. Kilpailuvoiton jälkeen Sokolov on urallaan saavuttanut lähes myyttisen aseman musiikinrakastajien ja pianoharrastajien keskuudessa. Hänen kosketuksensa instrumenttiin hipoo täydellisyyttä.

Sokolov konsertoi Jyväskylässä tuoreena Tshaikovski-kilpailuvoittajana vuonna 1967, joten ensi vuosi on hänen 50-vuotistaiteilijajuhlansa Suomessa. Sokolov on sittemmin valloittanut kaikki maailman suuret ja pienet konserttilavat, ja nykyisin hän esiintyy niistä entistä harvemmilla ja vain tarkkaan valituilla, ja vain soittaen soolokonsertteja.

Naantalin Musiikkijuhlilla on suuri ilo ja kunnia saada Grigori Sokolov esiintymään festivaalilla jälleen tulevana kesänä. Naantalin kirkossa järjestettävän resitaalin ohjelmassa on ainakin Mozartia, mutta muu ohjelma saadaan vähän myöhemmin.

 

Grigori Sokolov, Naantalin kirkko 12.6.2017 klo 19.

Liput myynnissä 22.11.2016 alkaen, www.lippu.fi ja Naantalin Matkailussa, info@naantalinmatkailu.fi sekä Ars Musicassa.