14.10.2013

Pianon mestari Marc-André Hamelin päättää PianoEspoo-festivaalin

PianoEspoo-festivaalin päätöskonsertissa esiintyy kanadalainen Marc-André Hamelin, joka on tunnettu niin vakio-ohjelmiston tuoreista tulkinnoista kuin ennakkoluulottomasta syventymisestä 1800- ja 1900-lukujen vähemmän tunnettujen teosten esittämiseen. Konsertti pidetään sunnuntaina 20.10. klo 19 Suomen Kansallisoopperassa. Konsertti toteutetaan yhteistyössä Suomen Kansallisoopperan, Espoon kaupungin ja Espoon Musiikkifestivaalien kanssa.

Hamelinin mestarillinen tekniikka ja syväluotaava ja luova lähestymistapa on tuonut hänelle laajalti arvostusta. Hamelin on pitänyt resitaaleja ja esiintynyt orkesterien solistina kotimantereensa ulkopuolella mm. Antwerpenissa, Berliinissä, Lontoossa, Melbournessa, Rotterdamissa ja Milanossa. Esiintymisien ohella Hamelin on levyttänyt Hyperion-levymerkille peräti 50 albumin kokoelman. Myös säveltäjänä kunnostautuneelle Hamelinille myönnettiin vuonna 2011 saksalaisten musiikkikriitikkojen elämäntyöpalkinto Preis der deutschen Schallplattenkritikt tunnustuksena mittavasta levytystuotannosta.

Kesäkuussa 2009 Hamelin sai italialaisen Premio Nazionale per il disco classico -palkinnon soololevytysten sarjassa Hyperion-levymerkille levytetyistä Godowsky-Strauss-sovituksista.

Marc-André Hamelinille on myönnetty Kanadan ritarikunnan arvomerkki vuonna 2003 ja Québecin ritarikunnan arvomerkki vuonna 2004.  Hän on myös Royal Society of Canadan jäsen.

Kansainvälinen PianoEspoo -festivaali on pianomusiikkiin erikoistunut joka toinen vuosi järjestettävä tapahtuma, jonka tuottaa Espoon Musiikkifestivaalit yhdistys ry. PianoEspoon vuoden 2013 festivaalin taiteellisena johtajana toimii pianotaiteilija Marita Viitasalo.

Lippujen hinnat 27,50/22,50/17,50 €, sisältävät palvelumaksun Lipunmyynti Lippupisteestä www.lippu.fi sekä ovelta.

www.pianoespoo.fi