14.10.2013

PianoEspoossa Johannes Piirto Sellosalin resitaalissa

Johannes Piirto on viime aikojen kiinnostavimpia suomalaisia nuoria pianisteja. Sellosalin resitaalissa lauantaina 19.10. Piirto esittää teoksia Bachilta, Hindemithiltä ja Schumannilta sekä yhden oman sävellyksensä.

Piirto nousi suomalaisten tietoisuuteen menestyttyään Kansainvälisesessä Maj Lind -pianokilpailussa syksyllä 2012.  Hän on saanut palkintoja myös muissa kansainvälisissä kilpailuissa, kuten esimerkiksi Dorothy MacKenzie Artist Recognition Scholarship Awards -pianokilpailussa New Yorkissa vuonna 2008. Suomen kulttuurirahasto on myöntänyt Piirrolle apurahan ja Pro Musica -stipendin hän on saanut kolmesti.

Piirto on opiskellut vuodesta 2004 lähtien Sibelius-Akatemiassa, ensin nuoriso-osastolla ja vuodesta 2011 lähtien pianonsoittoa, sävellystä ja orkesterinjohtoa. Mestarikursseilla häntä ovat opettaneet muun muassa Menahem Pressler, Jeffrey Swann ja Dmitri Baskirov.

Piirto on esiintynyt useilla festivaaleilla Suomessa ja Yhdysvalloissa.

Piirto toimii myös kamarimuusikkona ja on esiinyt muun muassa Vaasan kaupunginorkesterin, Mikkelin kaupunginorkesterin, Pori Sinfoniettan ja RSO:n solistina. Piirto kantaesitti teoksensa Virta Helsingin uuden Musiikkitalon avajaisissa syksyllä 2011 ja tilausteos Prologi pianolle ja orkesterille kantaesitettiin Tammisaaren Kesäkonserteissa kesällä 2012.

Kansainvälinen PianoEspoo -festivaali on pianomusiikkiin erikoistunut joka toinen vuosi järjestettävä tapahtuma, jonka tuottaa Espoon Musiikkifestivaalit yhdistys ry. PianoEspoon vuoden 2013 festivaalin taiteellisena johtajana toimii pianotaiteilija Marita Viitasalo.

Lippujen hinnat 22,50/11,50 €, sisältävät palvelumaksun Lipunmyynti Lippupisteestä www.lippu.fi sekä ovelta.

www.pianoespoo.fi