04.12.2012

Pianisti Grigori Sokolov vierailee Naantalin Musiikkijuhlilla kesällä 2013

Aikamme suurimmaksi pianistiksi tituleerattu Grigori Sokolov esiintyy tulevana kesänä Naantalin Musiikkijuhlilla torstaina 13.6. klo 19. Sokolov on ihastuttanut Musiikkijuhlien kävijöitä aikaisemmin vuosina 1988 ja 2004. Odotetun konsertin lipunmyynti aukeaa tiistaina 4.12. Lippupisteessä kautta maan. Koko kesän ohjelma julkistetaan tammikuussa 2013.

Täydellisyyttä hipova pianotitaani

Venäläinen pianisti Grigori Sokolov aloitti pianonsoiton viisivuotiaana ja seitsemän vuoden iässä hän jatkoi opintojaan Pietarin konservatoriossa. Hän esitti ensimmäisen suuren resitaalinsa Moskovassa 12-vuotiaana ja neljä vuotta myöhemmin Sokolov ansaitsi suurta huomiota maailmalla voittaessaan arvostetun kansainvälisen Tšaikovski-kilpailun.

Tšaikovski-kilpailun jälkeen Sokolov on urallaan saavuttanut lähes myyttisen aseman musiikinrakastajien ja pianoharrastajien keskuudessa. Hänen kosketuksensa instrumenttiin hipoo täydellisyyttä.

Sokolov on konsertoinut maailman tärkeimmissä konserttitaloissa omin konsertein ja yhdessä nimekkäimpien orkestereiden ja kapellimestarien kanssa. Naantalin Musiikkijuhlilla on kunnia saada Sokolov esiintymään festivaalilla jälleen tulevana kesänä. Naantalin kirkossa järjestettävän resitaalin koko ohjelma on vielä avoin, mutta se sisältää ainakin Ludwig van Beethovenin musiikkia.

Grigori Sokolov, Naantalin kirkko klo 19, 13.6.2013. Liput myynnissä Naantalin Matkailussa sekä Lippupisteen toimipisteissä kautta maan.

http://www.naantalimusic.com