13.03.2014

Pet Shop Boys ja The Isley Brothers Pori Jazziin

Pori Jazzin ensi kesän musiikkitarjonta vahvistuu kahdella ikonisella yhtyeellä, kun Pet Shop Boys ja The Isley Brothers on lisätty ohjelmistoon perjantaina 18. heinäkuuta. Muita uusia nimiä samalle päivälle ovat yhdysvaltalainen jazz- ja soulvokalisti José James sekä pianisti Tigran Hamasyan.

Pet Shop Boysin ura alkoi jo vuonna 1981, minkä jälkeen yhtye on myynyt maailmanlaajuisesti yli 50 miljoonaa levyä ja noussut samalla Iso-Britannian musiikkihistorian menestyneimmäksi duoksi. Yhtyeen muodostavat Neil Tennant sekä Chris Lowe, jotka ovat keränneet muun muassa kolme Brit Awards -palkintoa sekä useita Grammy-ehdokkuuksia. Pet Shop Boysin hittikavalkadi hakee vertaistaan pop-yhtyeiden joukossa, sillä yhtyeellä riittäisi tunnettuja kappaleita useammankin kokoelmalevyn tarpeiksi.

Porin Kirjurinluodossa Pet Shop Boys tarjoilee audiovisuaalisen kokonaiselämyksen, jollaista Pori Jazzissa ei ole aiemmin koettu. Legendaaristen pop-hittien lisäksi konsertissa nautitaan upeasta show’sta, jonka varmistavat iso videonäyttö sekä näyttävät valot.

Yksi kaikkien aikojen soul-yhtyeistä

Yhdysvaltalaisen The Isley Brothersin ura käynnistyi jo 60 vuotta sitten eli vuonna 1954. Vuonna 1959 julkaistu ”Shout”-single ylsi miljoonamyyntiin ja laukaisi käyntiin menestystarinan, jota on kuvailtu erääksi pisimmistä, vaikutusvaltaisimmista ja monipuolisimmista pop-musiikin saralla.

Pori Jazz on ylpeä tuodessaan The Isley Brothersin ensimmäiselle Suomen-vierailulleen, sillä kyseessä on yksi kaikkien aikojen tärkeimmistä soul- ja r&b-musiikin yhtyeistä. The Isley Brothersin listasinglejen katalogi on vakuuttavaa luettavaa, ja Billboard-lehden R&B-listan kärkisijoille yhtye on noussut viidellä eri vuosikymmenellä.

Monet The Isley Brothersin jäsenistä ovat jo siirtyneet ajasta ikuisuuteen, mutta Poriin kesällä saapuvan yhtyeen kovan ytimen muodostavat veljekset Ronald Isley ja Ernie Isley. Heistä vokalisti Ronald Isley on ollut yhtyeen jäsen aina vuodesta 1954 asti, ja kitaristi Ernie Isley on puolestaan kirjoittanut useita The Isley Brothersin rakastetuimmista kappaleista.

Huippuluokan kansainvälistä jazzia

Perjantain 18.7. konserttiin on lisätty myös uusia jazznimiä. New Yorkista saapuva José James, 36, on noussut yhdeksi uuden jazz-sukupolven keskeisimmistä miesvokalisteista. Maineikas Blue Note -yhtiö julkaisee kesäkuun alussa José Jamesin uran neljännen studioalbumin.

Armenialaista jazzosaamista Pori Jazzissa tarjoaa 26-vuotias pianisti Tigran Hamasyan, jota voi hyvällä syyllä luonnehtia kansainvälisen jazzkentän komeetaksi. Pori Jazzissa Tigran Hamasyan kvintetteineen esittelee Shadow Theater -projektinsa, jonka viime vuonna ilmestynyt albumi oli virkistävä ja puhutteleva tapaus.

Pori Jazzin pääkonserttien (17.-19.7.) ohjelmaa täydennetään lähiviikkoina useilla uusilla nimillä. Jo aiemmin julkaistuja esiintyjiä ovat muun muassa Bob Dylan, James Blunt, Patti Smith, Jamie Cullum ja Mac Miller.

Pori Jazz järjestetään 12.-20.7.2014.

www.porijazz.fi