07.06.2013

Penderecki-tulkitsija Agnieszka Rehlis esittää 11. 6 Puolalaisen Requiemin altto-osuudet Naantalin Musiikkijuhlilla sairastapauksen vuoksi

Tuija Knihtilän sairastumisesta johtuen laulajatar Agnieszka Rehlis esittää Puolalaisen Requiemin altto-osuudet Krzysztof Pendereckin juhlakonsertissa 11.6. Turun Mikaelinkirkossa. Puolan dramaattisesta lähihistoriasta tunnelmia ammentavan sielunmessun solisteina loistavat Rehlisin rinnalla sopraano Johanna Rusanen-Kartano, tenori Tuomas Katajala ja basso Nicholas Söderlund. Pendereckin johtaman konsertin juhlaorkesterina toimii Turun filharmoninen orkesteri ja kuoro-osuudet esittää Chorus Cathedralis Aboensis -kuoro.

Eurooppalaisilta konserttilavoilta tuttu Rehlis on kokenut Penderecki-tulkitsija

Mezzosopraano Agnieszka Rehlis kuuluu Puolan oopperanäyttämöiden vakiokasvoihin. Hän on tunnettu Penderecki-tulkitsija, joka on tehnyt säveltäjämaestron kanssa yhteistyötä useaan eri otteeseen. Rehlis on tulkinnut Pendereckin teoksia, kuten Puolalainen Requiem, Te Deum, Credo ja Jerusalemin seitsemän porttia (Seven Gates of Jerusalem), useissa konserteissa ja levytyksissä.

Rehlis on kotimaassaan tuttu oopperatulkitsija, joka on esiintynyt muun muassa Wrocław Oopperassa sekä Puolan kansallisoopperassa. Hän on luonut myös kansainvälistä uraa esiintymällä eurooppalaisilla konserttilavoilla mm. Saksassa, Alankomaissa, Ranskassa, Italiassa ja Venäjällä.

Naantalin Musiikkijuhlat järjestetään 4.-15.6.2013.