18.06.2009

Pekka Toivanen Quartet tämän kesän KlubiJazzissa Mäntän kuvataideviikoilla

Mäntän kuvataideviikkojen jazzkonsertti järjestetään tänä kesänä viime vuoden tapaan yhteistyössä Fun Forest Oy:n kanssa. Heinäkuun 11. päivän iltana Mäntän Klubilla soiva KlubiJazz kerää taas varmaan salin täyteen jazzin ystäviä, kun svengistä vastaa Pekka Toivanen Quartet.

Saksofonisti Pekka Toivanen on opiskellut Sibelius-Akatemian jazzosastolla. Soittamisen lisäksi hän on tehnyt sävellystyötä ja sovittanut musiikkia. Pekka Toivanen on säestänyt monia kansainvä-lisiä jazzmuusikoita, ja suurimmat festivaalit ovat hänelle tuttuja. Suomessa hän on soittanut mm. Uuden Musiikin Orkesterin UMO:n ja Espoon Big Bandin kanssa.

Kvartetin pianistina on latvialainen Ilga Berzina, joka hänkin on urallaan kokenut kansainvälinen esiintyjä. Rummuissa kuullaan ruotsalaista Bengt Starkia. Basson varressa on Wade Mikkola. Hän on opiskellut ja opettanut jazzia mm. Massachusettsin yliopistossa.

Pekka Toivanen Quartetin musiikki on pääosin mainstreamjazzia, joka virittää Mäntän Klubin klassiseen miljööseen mieleen jäävän tunnelman. Konsertissa kuullaan kaksi neljänkymmenenviiden minuutin sessiota. Alussa runoilija Kristiina Wallin lukee kirjoittamansa jazzrunon.

Lisätietoa kvartetista saa osoitteesta www.pekkatoivanen.com

KlubiJazz 11.7.2009
Mäntän Klubi, Tehtaankatu 33, 35800 Mänttä
Pääsyliput 10 €
Konsertti alkaa klo 21.00, ovet avautuvat klo 20.00.
Alussa kuullaan Kristiina Wallinin jazzruno.
Konsertin järjestävät Mäntän kuvataideviikot, www.mantankuvataideviikot.fi
ja Fun Forest Oy, www.funforest.fi

Mäntän kuvataideviikot järjestetään 14.6.-23.8.2009.

http://www.mantankuvataideviikot.fi