02.03.2016

Pekka Kuusiston johtama Meidän Festivaali + Kansallisteatteri 11.-12.3. täydentyy Lavaklubin monipuolisella keskustelu-, dj- ja klubivetoisella ohjelmalla

Meidän Festivaali + Kansallisteatteri -tapahtuman ohjelma täydentyy Lavaklubin ohjelman osalta. Luvassa on muun muassa kaksi Jukka Relanderin isännöimää keskustelutilaisuutta, Radio Helsinki DJ:t Mikko Mattlar ja Anna Cadia, Steve Reichin Electric Counterpoint -teos kitaristi Marzi Nymanin esittämänä sekä MITÄ TUIJOTAT -klubi. Lisäksi lauantain 12.3.2016 klo 19.00 konserttiin tulee esiintyjämuutos, kun laulaja Maria Ylipää joutuu peruuttamaan esiintymisensä sairastumisesta johtuen. Hänen tilallaan nähdään nuoriin sopraanolupauksiin lukeutuva amerikkalainen Ariadne Greif, joka esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa. Kansallisteatterin Suuren näyttämön ohjelma pysyy muilta osin samana.

Taiteellinen johtaja, muusikko Pekka Kuusisto tuo Meidän Festivaalin Tuusulanjärveltä Kansallisteatteriin maaliskuussa ja hänen kanssaan tapahtumaviikonloppuna esiintyvät useat koti- ja ulkomaiset oman musiikin alan huiput. Meidän Festivaali + Kansallisteatteri -tapahtuman 11.-12.3.2016 ohjelmassa on luvassa kaksi monipuolista ja erilaista konsertti-iltaa Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä ja Lavaklubilla.

Meidän Festivaali + Kansallisteatteri 11.-12.3.2016 ohjelma täydentyy monipuolisella, ilmaisella ohjelmalla Kansallisteatterin Lavaklubilla. Lavaklubin ohjelmassa on mm. kolumnisti ja radiohenkilö Jukka Relanderin isännöimä keskustelutilaisuus, jossa Kansallisteatterin ja Los Angelesin muistoista ja muistista ovat keskustelemassa näyttelijä Anna Paavilainen ja muusikko-säveltäjä Gabriel Kahane. Tapahtumaviikonlopussa on mukana myös Radio Helsinki DJt Mikko Mattlar (pe 11.3.) ja Anna Cadia (la 12.3.), jotka soittavat levyjä Suuren näyttämön konserttien väliajoilla sekä loppuillasta Lavaklubilla. Lisäksi näyttelijöiden Anna Paavilaisen ja Marja Salon, valokuvaaja Mitro Härkösen sekä maskeeraaja Tuire Kerälän MITÄ TUIJOTAT -klubi on osana lauantain 12.3.2016 Lavaklubin ohjelmaa.

Meidän Festivaali + Kansallisteatteri -tapahtuman konserteissa Suurella näyttämöllä esiintyvät mm. muusikko-säveltäjä Gabriel Kahane, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, lyömäsoitintaiteilija Samuli Kosminen, rap-artisti Paperi T, harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen sekä kitaristi Marzi Nyman. Maria Ylipää on sairastunut ja joutuu peruuttamaan osallistumisensa Meidän Festivaali + Kansallisteatteri -tapahtuman konsertissa lauantaina 12.3.2016. Esiintymisen perumisen syynä on kurkunpääntulehdus ja flunssa, joka estää Ylipäätä harjoittelemasta ja laulamasta teoksia 12.3.2016 konsertissa. Hänen tilallaan nähdään monipuolinen laulaja Ariadne Greif, joka työskentelee muun muassa lukuisten nykymusiikkiprojektien parissa erityisesti kotikaupungissaan New Yorkissa. Konsertin ohjelmaa pysyy muilta osin samana.

Perjantain 11.3.2016 Suuren näyttämön konsertissa esiintyvät Pekka Kuusisto, Gabriel Kahane, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri sekä Kimmo Pohjonen Skin. Luvassa on muun muassa Gabriel Kahanen säveltämiä lauluja, hänen uuden Freight & Salvage -kamariorkesteriteoksensa Suomen kantaesitys, nykymusiikkiklassikoiden joukkoon noussut säveltäjä John Adamsin Shaker Loops sekä musiikkia harmonikkataiteilija Kimmo Pohjosen uusimmalta Sensitive Skin -levyltä Kimmo Pohjonen Skin -yhtyeen esittämänä.

Muusikko-säveltäjä Gabriel Kahane, viulisti Pekka Kuusisto, sopraano Ariadne Greif, viulisti Eriikka Maalismaa, alttoviulisti Lilli Maijala, sellisti Markus Hohti, rap-artisti Paperit T ja lyömäsoitintaiteilija Samuli Kosminen nousevat Kansallisteatterin Suurelle näyttämölle lauantaina 12.3.2016. Ohjelmassa on muun muassa Gabriel Kahanen säveltämä suuren onnettomuuden varjossa (11.9.) elävä The Fiction Issue -laulusarja jousikvartetille, mezzosopraanolle ja baritonille. Lisäksi lauantain 12.3. konsertissa kuullaan amerikkalaisen nykysäveltäjä George Crumbin hurja, Vietnamin sodasta innoituksensa saanut jousikvartetto Black Angels sekä David Langin vuonna 2012 valmistunut teos Death Speaks, jonka innoittajana toimi Schubertin lied Tyttö ja kuolema. Paperi T päättää Meidän Festivaali + Kansallisteatteri -tapahtumaviikonlopun Suuren näyttämön ohjelman osalta esittämällä kappaleita sooloalbumiltaan Malarian pelko yhdessä Pekka Kuusiston ja monipuolisen lyömäsoitintaiteilija Samuli Kosmisen kanssa.

Meidän Festivaali + Kansallisteatteri -tapahtuma järjestetään Helsingissä 11.-12.3.2016. Tapahtuman konserttipaikkoina toimivat Kansallisteatterin Suuri näyttämö ja Lavaklubi (os. Läntinen Teatterikuja 1, 00100 Helsinki). Konserttiliput (35/30 €, sis. palvelumaksu) Suuren näyttämön konsertti-iltoihin ovat myynnissä Lippupisteessä ja Kansallisteatterin lippumyymälässä. Lavaklubin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

 

Meidän Festivaali + Kansallisteatteri

11.-12.3.2016, Helsinki

Taiteellisena johtajana

Pekka Kuusisto

www.meidanfestivaali.fi

 

PERJANTAI 11.3.2016 klo 17.00-18.00

Kansallisteatteri, Lavaklubi

Englanninkielinen keskustelutilaisuus: Paikan muisti

Mitä ovat Kansallisteatterin ja toisaalta Los Angelesin muisti ja muistot? Minkälaiset näytelmähahmot ovat syntyneet ja kuolleet Kansallisteatterissa? Kuinka kevyt ja painava historian lasti on Kansallisteatterissa? Miltä Anna Paavilaiselta tuntuu palata Kansallisteatteriin pitkän kierroksen jälkeen?

Helmikuussa 2016 maailmanlaajuisesti julkaistun The Ambassador-levyn lauluissa Gabriel Kahane etsii monikulttuurisen Los Angelesin sielua, joka monille hukkuu kaupungin ”keinotekoisuuden luolastoon”. Kaikki levyn kappaleet ovat osoitteita Los Angelesissa ja paikkoja, joissa on tapahtunut yhtä sun toista kaupungin hengen kannalta tärkeää. Kaupunki on Kahanen lauluissa vaarojen ja mahdollisuuksien viidakko, mutta myös elämäntarinoiden ja -tapojen arkisto.

Keskustelemassa Gabriel Kahane, Anna Paavilainen ja Jukka Relander.

Vapaa pääsy.

 

PERJANTAI 11.3.2016 klo 19.00

Kansallisteatteri, Suuri näyttämö

 

OHJELMA:

 

Pekka Kuusisto: musiikkia esityksestä Tabu

Pekka Kuusisto, viulu

 

Gabriel Kahane: lauluja

Gabriel Kahane, laulu

Pekka Kuusisto, viulisti-johtaja

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

 

Gabriel Kahane: Freight & Salvage

Pekka Kuusisto, viulisti-johtaja

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

 

John Adams: Shaker Loops

Pekka Kuusisto, viulisti-johtaja

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

 

Kimmo Pohjonen Skin

Kimmo Pohjonen, haitari ja laulu

Inka Pohjonen, kitara, elektroniikka ja laulu

Saana Pohjonen, rummut ja laulu

 

DJ Mikko Mattlar (Radio Helsinki) soittaa levyjä konsertin väliajoilla.

Konsertti päättyy noin klo 22.00, sis. kaksi väliaikaa.

 

Liput Lippupisteestä: alk. 35/30 € (sis. palvelumaksu)

 

PERJANTAI 11.3.2016 klo 22.00-01.30

Kansallisteatteri, Lavaklubi

Steve Reich: Electric Counterpoint

Marzi Nyman, kitara

DJ Mikko Mattlar (Radio Helsinki)

Vapaa pääsy.

 

LAUANTAI 12.3.2016 klo 17.00-18.00

Kansallisteatteri, Lavaklubi

Keskustelutilaisuus: Trauman purku

Kollektiivisen ja henkilökohtaisen trauman purku. Miten konsertti-iltaa voidaan tarkastella kulttuurisen trauman tutkimuksen kautta, joka lähestyy taidetta yhteisöllisenä psyykkisenä työnä? Miten sota soi? Miksi tehdään esityksiä ja levyjä omasta henkilökohtaisesta elämästä, kuten parisuhteen loppumisesta? Keskustelutilaisuus, joka virittää sopivaan taajuuteen Suuren näyttämön klo 19 alkavaan konsertti-iltaan.

Keskustelemassa Jukka Relander, Susanna Välimäki ja Kimmo Pohjonen.

Vapaa pääsy.

 

LAUANTAI 12.3.2016 klo 19.00

Kansallisteatteri, Suuri näyttämö

 

OHJELMA:

 

Gabriel Kahane ja Pekka Kuusisto

Gabriel Kahane, laulu

Pekka Kuusisto, viulu

 

Gabriel Kahane: The Fiction Issue

Ariadne Greif, laulu

Gabriel Kahane, laulu ja piano

Pekka Kuusisto, viulu

Eriikka Maalismaa, viulu

Lilli Maijala, alttoviulu

Markus Hohti, sello

Marzi Nyman, kitara

 

David Lang: Death Speaks

Ariadne Greif, laulu

Pekka Kuusisto, viulu

Marzi Nyman, kitara

Emil Holmström, piano

 

George Crumb: Black Angels

Pekka Kuusisto, viulu

Eriikka Maalismaa, viulu

Lilli Maijala, alttoviulu

Markus Hohti, sello

 

Paperi T, Pekka Kuusisto ja Samuli Kosminen

Paperi T, sanat

Pekka Kuusisto, viulu ja elektroniikka

Samuli Kosminen, lyömäsoittimet ja elektroniikka

 

DJ Anna Cadia (Radio Helsinki) soittaa levyjä konsertin väliajoilla.

Konsertti päättyy noin klo 22.30, sis. kolme väliaikaa.

 

Liput Lippupisteestä: alk. 35/30 € (sis. palvelumaksu)

 

LAUANTAI 12.3.2016 klo 22.00-01.30

Kansallisteatteri, Lavaklubi

 

MITÄ TUIJOTAT -klubi

Marja Salo, Anna Paavilainen, Mitro Härkönen ja Tuire Kerälä

DJ Anna Cadia (Radio Helsinki)

 

Tänä iltana sä voit olla ihan mitä vaan. Melkein.

Tai katsoa vierestä kun joku toinen on.

Ja Anna Cadia soittaa musaa.

Ja sä juot viinii ja oot fab.

Tuu vaa ja oo.

 

Mitä tuijotat? -klubi on osa näyttelijä Anna Paavilaisen, näyttelijä Marja Salon, valokuvaaja Mitro Härkösen ja maskeeraaja Tuire Kerälän projektia

sallituista ja yhä kapenevista rooleista

ihmiskuvasta ja mediasta

photoshopista ja selfieistä

minuudesta ja sinuudesta

 

Mitä tuijotat? pitää sisällään klubeja, työpajoja, valokuvanäyttelyn ja ensi syksynä Willensaunassa ensi-iltansa saavan esityksen.

Vapaa pääsy.
TULOSSA

11.-12.3.2016 Meidän Festivaali + Kansallisteatteri, Helsinki

24.-30.7.2016 Meidän Festivaali 2016, Järvenpää/Tuusula