15.07.2009

Pekka Kuusisto perusti Meidän Orkesterin

Pekka Kuusisto on perustanut uuden kamariorkesterin. Meidän Orkesterin ensimmäinen esiintyminen kuullaan Tuusulanjärven kamarimusiikin avajaiskonsertissa sunnuntaina 26.7.2009. Tavoitteena on tehdä orkesterin elämyksellisistä konserteista pysyvä osa suomalaista musiikkitarjontaa.

Meidän Orkesterin tarkoituksena on kamariorkesterikentän rikastuttaminen ennakkoluulottomilla ohjelmistoavauksilla ja monitaiteellisilla produktioilla. Samalla haastetaan orkesterin vierailevat solistit eri musiikin saroilta heittäytymään heille ennestään tuntemattomaan ilmaisuun. Tavoitteena on uusien yleisöryhmien kohtaaminen.

Orkesterin ensikonsertti kuullaan orkesterin kotifestivaalilla Tuusulanjärven kamarimusiikissa 26.7.2009. Suomen WWF:n kanssa yhteistyössä toteutettava ”Auttakaa Maata” -päivän konsertti kommentoi ympäristön tilaa kolmen Vuodenajat-sävellyksen kautta. Ohjelmassa on Vivaldin Vuodenaikojen lisäksi Astor Piazzollan Buenos Airesin neljä vuodenaikaa sekä Jaakko Kuusiston Välivuodenajat.

Pekka Kuusisto on Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä viulisteja. Vuoden 1997 Sibelius-viulukilpailun voittonsa jälkeen hän on kiertänyt säännöllisesti rkesterisolistina ympäri maailmaa. Hän on myös toiminut monien orkesterien ohtaja-solistina, mm. Tapiola Sinfoniettassa ja Australian Chamber Orchestrassa.

Orkesterin hallinnollisena taustayhteisönä toimii aatteellinen yhdistys Meidän Orkesteri ry.

Lisää tietoa Meidän Orkesterin ensimmäisestä konsertista, kuva- ja
haastattelupyynnöt:
Aleksi Malmberg
puh. 050 302 1669
aleksi.malmberg@tuusulanjarvifestival.fi

http://www.tuusulanjarvifestival.fi