29.04.2016

Pekka Kuusisto ja Ismo Alanko esiintyvät yhdessä ensimmäistä kertaa Meidän Festivaalilla 2016

Tänä vuonna 20. kertaa järjestettävä Meidän Festivaali tarjoaa jälleen monipuolisen ja korkeatasoisen festivaaliviikon 24.-30.7.2016 Tuusulanjärven historiallisessa ympäristössä. Meidän Festivaalin 2016 ensimmäinen ohjelmajulkistus on Pekka Kuusiston ja Ismo Alangon konsertti tiistaina 26.7. klo 19.00 Järvenpää-talossa, joka on muusikoiden ensimmäinen yhteinen keikka. Kesän festivaalin teema kulkee nimellä Vaiheessa, ja haemme mielenkiintoisia kehitysvaiheita pitkin taiteenlajien karttaa. Kyseessä saattaa olla vaikka Beethovenin kehitys jousikvartettosäveltäjänä Haydnin jäljiltä romantiikkaan tai kuolleen jäniksen maatuminen. Meidän Festivaalin vuoden 2016 ohjelmiston suunnittelee tapahtuman taiteellinen johtaja Pekka Kuusisto yhdessä lukuisten koti- ja ulkomaisten alan huippujen kanssa. 

Muusikot Pekka Kuusisto ja Ismo Alanko esiintyvät yhdessä ensimmäistä kertaa Järvenpää-talossa ti 26.7. klo 19.00 osana Meidän Festivaalin 2016 ohjelmaa. ”Meidän Festivaali ei mielellään puhu tähdistä, elävistä legendoista tai sensellaisista, mutta Ismo Alangon kanssa esiintyminen on kyllä kova palkinto. Loppumaton nälkä ja säkenöivästä voimasta eläminen ovat päteviä metaforia niille tarkempaa määrittelyä pakeneville tuntemuksille, joiden ansiosta tässä ylipäätään vingutellaan. Tämä Järvenpää-talon seikkailu on ensimmäinen yhteinen keikkamme”, kertoo Pekka Kuusisto konsertista.

Kotimaan eturivin muusikoihin lukeutuva Ismo Alanko on tehnyt monipuolisen ja suomalaiseen kulttuuriin vahvasti vaikuttaneen savotan uteliaana ja uusiutumiskykyisenä taiteilijana. Ismo Alangon yli kolmekymmentäviisivuotta kestänyt ura pitää sisällään mielenkiintoisia vaiheita; Alanko on toiminut muun muassa Hassisen Koneen, Sielun Veljien ja Ismo Alanko Säätiön keulahahmona. Pekka Kuusisto on toiminut Meidän Festivaalin taiteellisena johtajana jo vuosikaudet. Festivaali tarjoaa hänelle arvokkaan tilaisuuden tutustua monipuolisiin taitureihin ja iskeä heidän avullaan kipinää teosten, esittäjien ja yleisön välille.

Meidän Festivaalin 2016 teema kulkee nimellä Vaiheessa, joka antaa mahdollisuuden hakea mielenkiintoisia kehitysvaiheita pitkin taiteenlajien karttaa. Meidän Festivaalin taiteellinen johtaja Pekka Kuusisto kertoo tämän vuoden festivaalin suunnittelusta seuraavaa: ”Tässä taidehiiviskelyssä on se siunaus ja kirous, että valmista ei tule. Meidän Festivaali 2016 synnytettiin uudella menetelmällä. Pomo ja minä pyysimme nippua taiteilijoita hahmottelemaan ohjelmakokonaisuuksia, otsikkona kehityskaaret / prosessit / vaiheet. Halusimme esiintyjien nostavan omalta alaltaan esiin jonkun tärkeän oivalluksen ja rakentavan sen ympärille mehevän jutun. — Saimme lemmellä ja taidolla kasattuja kokonaisuuksia, jotka paloiteltiin ja jaettiin pitkin festivaaliviikkoa. Konserttiohjelmat saattavat siis rönsyillä aika villisti, ja voi olla etteivät kaikki yhdistelmät toimi, mutta yrittämisen puutteeseen tämä ei ainakaan kaadu.”

Pekka Kuusisto jatkaa ja sivuaa osaa kesän konserttien sisällöistä jo seuraavasti: ”Kun festivaalin runko alkoi olla hyvässä jamassa, saimme puskaradion kautta vinkkejä projekteista, jotka olisivat Vaiheessa-nimisellä festivaalilla kuin kotonaan. Oli vuosikymmeniä elossa pidettyjä syöpäsoluja, jotka olivat antaneet lääketieteelle arvokkaita oppitunteja. Oli monologinäytelmä, joka muuttaa ajatuksemme lavalla olevasta ihmisestä. Oli kaupunkilaisrunolaulua, sekä todella tärkeän tuntuinen filmi maatuvasta jäniksestä.”

Meidän Festivaali järjestetään Järvenpäässä ja Tuusulassa 24.-30.7.2016. Festivaalin konserttipaikkoina toimivat lukuisat Tuusulanjärven ympäristön historialliset taiteilijakodit kuten Ainola, Suviranta ja Halosenniemi. Lisäksi konsertteja järjestetään mm. Kallio-Kuninkalan Leonora-salissa, Järvenpää-talossa, Tuusulan kirkossa sekä Järvenpään kirkossa.

Koko festivaali ja konserttikohtainen ohjelma julkaistaan toukokuun 2016 alkupuolella, jolloin myös liput tulevat myyntiin Lippupisteessä.

Meidän Festivaalia tukevat Järvenpään kaupunki, Tuusulan kunta, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Musiikin edistämissäätiö sekä Suomen Kulttuurirahasto. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Keski-Uudenmaan Osuuspankki, FCG, Kaupan Liitto, Avain Yhtiöt ja Auto-Arita.

 

MEIDÄN FESTIVAALI

Meidän Festivaali on ennakkoluuloton, kulttuurielämää uudistava, yhteiskunnallisesti valveutunut ja poikkitaiteellisista tempauksista tunnettu festivaali. Heinäkuun lopulla Tuusulanjärven historiallisessa ympäristössä koettava tapahtuma perustettiin vuonna 1997. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii viulisti Pekka Kuusisto. Tapahtuman nimi oli vuoteen 2010 asti Tuusulanjärven kamarimusiikki. Meidän Festivaali on palkittu Finland Festivalsin Vuoden Festivaali 2011 -nimikkeellä sekä vuoden 2013 musiikin valtionpalkinnolla. Meidän Festivaalin järjestää Järvenpään Sibelius-seura ry.

www.meidanfestivaali.fi

 

www.facebook.com/meidanfestivaali
Twitter @OurFestival_