31.07.2010

Paula ja PMMP villitsivät yleisön Työväen Musiikkitapahtumassa

Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella saatiin virallisesti käyntiin eilen perjantaina avajaisissa, missä herkkää tunnelmaa loi harvoin konsertoiva Edu Kettunen. Yleisö kuuli kaipaamansa rakkaat klassikot vuosien takaa höystettynä Kettusen tuoreemmalla tuotannolla.

Perinteisesti joka toinen vuosi Työväen musiikkitapahtumassa esiintyvä M.A. Numminen on erityisvieras tämän vuoden tapahtumassa, sillä hänen kunniakseen on järjestetty 70-vuotisjuhlanäyttely. Valokuvat ovat esillä sunnuntaihin saakka tapahtuma-alueen reunalla sijaitsevassa Myllysaaren museossa, jonne on rannekkeella vapaa pääsy. M.A. Nummista myös nähtiin ja kuultiin tapahtumassa, kun hän esiintyi yhdessä Pedro Hietasen kanssa.

Perjantaina Musiikkitapahtumassa koettiin kulttuuria myös kirjallisuuden alalta. Kustannusyhtiö LIKEn kirjailijat Jaska Filppula ja Jarkko Martikainen keskustelivat Tapahtumatorilla kirjoistaan, mutta lisäksi tapahtuman henkeen sopivasti myös työläisyydestä, arvoista ja elämästä. Jarkko Martikaista ei nähty ainoastaan kirjailijan roolissa, sillä myöhemmin hän nousi yleisön eteen myös musisoimaan. PAM-salissa uppouduttiin hänen runolliseen sanoitusmaailmaansa.

Maria Lund puolestaan johdatti kuulijansa toisiin maailmoihin salaperäisellä äänellään ja pehmeän naisellisilla sovituksilla tutuista kappaleista. Konsertissa kuultiin muun muassa Timo Rautiaisen & Trio Niskalaukauksen Surupuku, XL5:n Kaunis Peto ja Uniklubin Huomenna. Myös twistin askeleet tulivat laulajattaren johdolla tutuiksi.

Perjantai-illan potin räjäytti lopulta toden teolla Paula Koivuniemi. Hänen karismansa lumosi yleisön laulamaan tuttujen hittien mukana. Keikan jälkeen Paulaa pääsi tapaamaan Iskelmä radiossa käydyn Näe, koe ja huuda puhtaan luonnon puolesta! -huutokaupan voittaja. Korkeimman huutosumman maksoi Suomen Luonnonsuojeluliitolle Valkeakosken Osuuspankki.

Illan päätteeksi PMMP tarjosi esityksellään varsinaista ilotulitusta. Tuhatpäinen yleisö sai nauttia naiskaksikon dramaattisesta ja ilmeikkäästä esiintymisestä. Lähikontaktiin Paulan ja Miran kanssa pääsi yleisöstä Iiro, joka heittäytyi täysillä tyttöjen revittelyyn mukaan Rusketusraidat –kappaleen ajaksi.

Tänään vietetään Myllylavalla Puuliiton kesäpäiviä. Kaikille avoimessa tilaisuudessa vetonauloina ovat miimikko MotoriikkaMiikka ja leskirouva Pallivahasta, Marja Tyrni. Samalla lavalla kuullaan myös Kari Peitsamon kantaaottavaa rokkia. PAM-salin lauantai tarjoaa vaihtoehtoista viihdettä kuubalaistunnelmista blues-rockiin ja folk-punkiin. Semmarit tuo omintakeisella mieskuoromusiikillaan lisänsä illan monipuoliseen antiin. Päivällä Metalliliitto tarjoaa koko perheelle ilmaisen Antti Tuiskun konsertin. Muihin Paperitorin tilaisuuksiin pääsee tapahtumarannekkeella.

Klo 17 alkavassa hyväntekeväisyyshuutokaupassa on oiva mahdollisuus tukea luonnon monimuotoisuutta. Huutokaupan tuotto menee Suomen luonnonsuojeluliitolle ja sen juontaa Maria Guzenina-Richardson. Hyväntekeväisyystapahtuma toteutetaan yhteistyössä Iskelmä radion kanssa. Paperitorin lauantai-illan nimekkäältä esiintyjälistalta löytyvät Kari Tapio, Chisu ja Eläkeläiset.

Kaikille avoimella Tapahtumatorilla teemana on koko tapahtuman ajan ympäristö. Torilla on paljon mielenkiintoisia esittelijöitä, kauppiaita ja monipuolista ohjelmaa. Avoinna koko tapahtuman ajan. Kirjaslammen tanssilavalla on tänään lavatanssit Annika Eklundin tahdissa kello 20.00-24.00. Tanssien jälkeen kannattaa suunnata läheiselle Kirjaslammen uimalaan, jossa on ainutlaatuisesta tunnelmastaan tunnettu Yöyhteislaulut.

Työväen Musiikkitapahtuma – Elämyksiä tehtaan valoissa Valkeakoskella 29.7.-1.8.2010. Tehtaan valoissa loistavat muun muassa Paula Koivuniemi, Kari Tapio, PMMP, Chisu, Jarkko Martikainen sekä M.A. Numminen & Pedro Hietanen.

http://www.valmu.com