29.06.2012

Paul Anka kiinnitettiin Pori Jazziin

Karismaattinen laulaja ja lauluntekijä Paul Anka ja hänen iso jazzorkesterinsa vahvistavat Kirjurinluodon konserttia lauantaina 21. heinäkuuta.

Anka esittää Porissa tunnetuimmat kappaleensa kuten ”Diana”, ”You’re My Destiny”, ”Crazy Love” ja ”Lonely Boy”. Paul Ankan suosikkilaulut on sovitettu jazzahtavasti isolle orkesterille.

Paul Ankan 1950-luvun lopulta alkaneelta levytysuralta löytyy yli 120 albumia ja hän säveltänyt yli 900 laulua. Omien menestyskappaleidensa lisäksi Paul Anka on tehtaillut hittejä muillekin artisteille kuten ”My Way” Frank Sinatralle, ”She’s A Lady” Tom Jonesille ja ”It Doesn’t Matter Anymore” Buddy Hollylle.

Paul Ankan menestyksekästä ja huikeaa uraa on muistettu muun muassa tähdellä Hollywoodin Walk Of Famella. Anka on esiintynyt myös useissa elokuvissa ja televisio-ohjelmissa.

Paul Anka esiintyy Kirjurinluoto Arenan konsertissa lauantaina 21. heinäkuuta. Samassa konsertissa esiintyvät mm. jazztrio The Bad Plus vahvistuksenaan saksofonisti Joshua Redman. Samoin lavalla nähdään yhdysvaltalainen soul- ja r&b-laulaja Aaron Neville.

– Tartuimme mahdollisuuteen kun ilmeni, että suosikkilaulaja Paul Anka voisi esiintyä festivaalilauantaina Kirjurinluodossa. Ankan kesän 2007 konsertista jäi sekä yleisölle että taiteilijalle itselleen niin hyvät muistot, että on hienoa saada hänet uudelleen Poriin, sanoo festivaalijohtaja Katja Leppäkoski.

47th PORI JAZZ FESTIVAL 14.-22.7.2012

http://www.porijazz.fi