17.02.2015

Parkouria, BalletMOVE:a ja breakia – Huippuopettajat pitävät huolen, että Kuopio Tanssii ja Soin kursseilla hikoillaan ja pidetään hauskaa!

Lähes kuudenkymmenen kurssin valikoimasta löytyy herkkuja klassisen baletin ja uusien tuulien etsijöille.

Tanssiviikon kurssivalikoiman uutuus on Tukholman kuninkaallisessa baletissa ja Suomen Kansallisbaletissa solistina tanssineen Henrik Burmanin kehittämä BalletMOVE, jossa treenataan baletin perusharjoitteita keskilattialla ilman tankoa, fitness-hengessä. Tunnilla nostetaan sykettä sekä lisätään liikkuvuutta ja tasapainoa ja haastetaan oman kehon hallintaa.

Lähes 30 vuoden tanssijanuran tehnyt Burman kehitti BalletMOVE tunnin alun perin kuntosaliasiakkaille vuonna 2013. Koska kuntosalilla ei ollut balettitankoa, se jäi pois.

– Ja se oli itse asiassa hyvä. Idea ei ole keskittyä tiukasti tekniikkaan, vaan tutkimme sitä, kuinka koko keho on mukana liikkeessä, jonka luomme. Tarkoitus on liikkua, ei seisoa 45 minuuttia tangolla, Burman kertoo.

Tunti alkaa funktionaalisilla harjoitteilla, jotka muotoutuvat pikku hiljaa balettiaskeliksi ja venyvät suuriksi balettiliikkeiksi. Burman lupaa osallistujille hauskuutta, haastetta ja hikeä.

– Pitää muistaa, että tämä on fitness-tunti.

Viime kesänä huikean suosion saavuttaneet yhdysvaltalaisen Helen Terryn Nia-tanssikurssit jatkavat Kuopio Tanssii ja Soin kurssivalikoimassa viidellä eri kurssilla.

Jazz-tanssia opettavat Pori Dance Companyn taiteellisena johtajana toimiva Riku Lehtopolku ja muun muassa Broadway-musikaaleissa ja elokuvissa esiintynyt Pattie Obey.  Obeyn koreografioita on nähty muun muassa Houston Metropolitan Dance Companyn, Boca Ballet Theatren ja Pori Dance Companyn esittäminä.

Salsan ja latinotanssien sykkeestä päästään nauttimaan iki-ihanan Marko Keräsen tunneille. Lisäksi valikoimassa on runsaasti klassista balettia kaikenikäisille ja -tasoisille harrastajille, katutansseja, kehonhuoltoa ja Tarmo Hakkaraisen suosittuja aamutaiji-tunteja.

Lapsille ja nuorille on tarjolla laaja valikoima kursseja perheen pienimpien Puistojameista balettiin, luovaan ilmaisuun ja breakiin.

Uutuutena on Mikko Parviaisen vetämä parkour. Kurssi aloitetaan parkourin perusteista, jossa käydään läpi muun muassa kuinka hypätään, ylitetään ja tullaan alas turvallisesti, tehokkaasti ja sulavasti.

Legendaarinen poikaleiri kokoaa yhteen tanssivat pojat. Lisäksi tarjolla on Suomen tanssioppilaitosten liiton STOPP-kurssipaketteja sekä pohjoismainen DaCi-leiri 7–11-vuotiaille, 12–15-vuotialle ja 16–18-vuotiaille osana lasten ja nuorten pohjoismaista tanssikonferenssia.

Kursseille odotetaan noin 600–700 osallistujaa.

Kurssimyynti alkaa 2. maaliskuuta internetsivuillamme www.kuopiodancefestival.fi.

46. Kuopio Tanssii ja Soi 10. – 16.6.2015

Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä

https://www.facebook.com/pages/Kuopio-Dance-Festival/158055021010586?ref=hl

https://twitter.com/KuopioDanceFest