26.04.2017

Paleface ja Jarkko Martikainen pohtivat tämän päivän työväenlauluja Työväen Musiikkitapahtumassa

Päiväkohtainen aikataulu julki
Hyväntuulinen, perinteikäs, laadukas ja monipuolinen Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään jälleen UPM:n Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon pihamaalla 27.-30.7.2017. Tapahtuma täyttää 45 vuotta ja on samalla osa Suomen 100-vuotisjuhlavuotta.

Tämän kesän Työväen Musiikkitapahtuma kunnioittaa työväenlauluperinnettä seminaarilla Tieto, taistelu, trauma – Kun laulu ottaa kantaa. Seminaari järjestetään tapahtumalauantaina 29.7. Jylhävaarassa kello 11-14 ja sinne on vapaa pääsy.

Työväen musiikkikulttuurin historiaan luotaavien esitysten lisäksi seminaariin osallistuvat tämän päivän artisteista Jarkko Martikainen ja Paleface. Seminaarin toteuttavat Saijaleena Rantanen Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta ja Susanna Välimäki Turun yliopistosta yhteistyössä Työväen Musiikkitapahtuman ja Tyovaenlaulu.fi -portaalin kanssa.

Työväenmusiikkia on käytetty taistelulauluina, joukkohengen luojana, tarinankerrontana, tiedonvälittäjänä, muistamisen muotona ja surun ilmaisijana. Seminaari esittelee uusia avauksia ja näkökulmia työväenmusiikkiin.

Esitelmät valottavat työväenmusiikin eri muotoja, käyttöyhteyksiä ja merkityksiä historiassa ja nykypäivässä muun muassa valistustyön, siirtolaisuuden, naishistorian sekä yksilön ja yhteisön välisen neuvottelun näkökulmista. Suomi 100 -juhlavuotena ja sisällissodan muistovuoden kynnyksellä on tärkeää pohtia, miten työväenmusiikin perintö näkyy ja kuuluu nykypäivässä. Keskustelun lomassa kuultavat musiikkiesitykset tuovat työväenliikkeen keskeiset teemat jälleen eläviksi. Seminaarin koko ohjelma osoitteessa www.valmu.com/tyovaenlauluseminaari.

Festivaalin päiväkohtainen aikataulu on nyt luettavissa osoitteessa www.valmu.com. Festivaalilla esiintymässä ovat muun muassa Lauri Tähkä, SANNI, Chisu, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Anne Mattila, Edu Kettunen & HoedownEva & ManuKotiteollisuus, Pete Parkkonen ja paljon muuta.

Työväen Musiikkitapahtuma on tunnettu menevistä keikoistaan, lämminhenkisestä tunnelmastaan ja nimekkäästä esiintyjäkaartistaan. Tapahtumassa kuullaan joka vuosi laadukas kattaus muun muassa poppia, rokkia, räppiä, lastenmusiikkia, työväenlauluja ja maailmanmusiikkia.

Festivaali kutsuu jokaisen ihastelemaan satavuotiaan Suomen juhlavuonna historian ja nykypäivän ainutlaatuista kohtaamista, työväen uusien ja vanhojen perinteiden rinnakkaiseloa.

Festivaalin taustalla toimii voittoa tavoittelematon Työväen Musiikkitapahtuma ry, joka järjestää lisäksi lavatansseja sekä Kirjazz&Blues -tapahtuman Kirjaslammen tanssilavalla.

Työväen Musiikkitapahtuma 27.-30.7. 2017 Valkeakoskella

TORSTAI 27.7.
SANNI, Pete Parkkonen, SF-Blues, Hauli Bros, Ykspihlajan Kino-orkesteri ym.

PERJANTAI 28.7.
Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Atomirotta, Anna Puu, Jarkko Martikainen ja Luotetut Miehet, Paleface, Pauli Hanhiniemen Retkue, M.A. Numminen ym.

LAUANTAI 29.7.
Lauri Tähkä, Chisu, Edu Kettunen & Hoedown, Mariska, Kotiteollisuus, Ilmo Korhonen & Ahti Jokinen, Vesterinen Yhtyeineen, Pekkaniskan Pojat, Maltti ja Valtti, Milla Rumi, Eva & Manu, Ajantaju ym.

SUNNUNTAI 30.7.
Vatsastapuhuja Sari Aalto, esineteatteriesitys Kirjaslammen soittoniekat

HINNAT 14.7. SAAKKA
Tapahtumaranneke 75€ (15.7. alkaen 90 €) + palvelumaksu 3,50€
Torstai 27.7. 35€ (15.7. alkaen 40 €) + palvelumaksu 3,50€
Perjantai 28.7. 40€ (15.7. alkaen 45 €) + palvelumaksu 3,50€
Lauantai 29.7. 45€ (15.7. alkaen 50 €) + palvelumaksu 3,50€

Ammattiliittoalennuksista sekä opiskelija-, varusmies-, työttömyys- ja eläkeläisalennuksista tiedotetaan osoitteessa www.valmu.com.

Liput myynnissä Tiketissä
Liput myynnissä Lippupisteessä