24.05.2018

Päivi Lipposen kirjallinen tuokio Turun musiikkijuhlilla

140-vuotisjuhlavuottaan viettävä WSOY julkaisee elokuun alussa Päivi Lipposen esikoisromaanin Ihmisyyden vuoksi. Historiallinen romaani sijoittuu Suomen itsenäisyyden alkutaipaleisiin, vuoteen 1918. Torstaina 16.8. klo 17 Turun musiikkijuhlat järjestää kaupunginkirjaston kanssa yhteistyössä yleisöluennon, jossa Lipponen kertoo uunituoreesta kirjastaan pääkirjaston Studiossa. Tilaisuus on osa kirjaston Taiteiden yön ohjelmaa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se kestää noin tunnin.

Filosofian tohtori Päivi Lipponen on tähän mennessä julkaissut yhteensä seitsemän tietokirjaa. Hän työskentelee toimittajana sekä historian ja yhteiskuntaopin opettajana aikuislukiossa. Lisäksi hän johtaa Päivi ja Paavo Lipposen rahastoa. Lipponen on tehnyt 20 vuoden uran kunta- ja valtakunnanpolitiikassa ja vuosina 2007-2015 hän toimi kansanedustajana.

 

Kirjallisuutta musiikkijuhlilla! 

Jo aiemmin Turun musiikkijuhlat on julkistanut monipuolisesti erilaisia kirjallisia tapahtumia.

Maailmankuulu dekkarikirjailija Donna Leon vierailee jälleen Turun musiikkijuhlilla. Guido Brunetti -kirjoistaan tuttu Leon keskustelee kirjallisuudesta ja kirjoittamisesta tiistaina 14.8. klo 17 Arkenissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se pidetään englanniksi.

Kirjailija Volter Kilven talon nykyiset asukit avaavat kotinsa yleisölle perjantaina 17.8. klo 15 & 18. Kirjallisissa konserteissa esiintyvät Kilven ja tämän vaimon väliseen kirjeenvaihtoon perehtynyt viulisti Laura Kokko, mezzosopraano Essi Luttinen ja pianisti Petri Haapasalo. Sama kokonaisuus kuullaan lauantaina 18.8. klo 15 Turun Taidemuseossa.

Patrick Poivre d’Arvor, legendaarinen ranskalaistoimittaja, kirjailija ja kulttuuripersoona, tunnetaan Ranskassa lempinimellä PPDA. Hän vierailee ensimmäistä kertaa Suomessa pianisti Eliane Reyeksen kanssa ”Valses poétiques” -konsertissa, jossa kuullaan rakkausteemaista ranskalaista runoutta ja Chopinin valsseja Turun linnassa maanantaina 20.8. klo 19 ja tiistaina 21.8. klo 19.

 

Turun musiikkijuhlien lippuja myy Lippupiste.

TURUN MUSIIKKIJUHLAT 10.-22.8.2018

www.tmj.fi