23.06.2010

Paavali Jumppanen levyttää Beethovenia Kuhmossa

Pianisti Paavali Jumppanen levyttää Beethovenin 32 pianosonaattia Kuhmo-talon Lentua-salissa vuosina 2010−2011. Levytyspaikka on valittu Lentua-salin erinomaisen akustiikan ja hyvän flyygelin vuoksi. Näin saa jatkoa myös Jumppasen ja Kuhmon Kamarimusiikin pitkäaikainen yhteistyö.

Kesäkuussa 2010 alkavat äänitykset tehdään viidessä periodissa. Yleisöllä on tilaisuus kuulla sonaatteja periodien aikana järjestettävissä konserteissa. Tuotantoryhmään Kuhmossa kuuluvat Jumppasen lisäksi levytuottaja Stephan Flock ja konserttivirittäjä Matti Kyllönen. Tiimi on aikaisemmin tuottanut mm. Jumppasen useita palkintoja saaneen Boulez-levytyksen Deutsche Grammophonelle.

Paavali Jumppanen on viime vuosina syventynyt erityisesti Beethovenin musiikkiin ja mm. esittänyt sonaattikokonaisuuden useissa suomalaisissa kaupungeissa sekä Bostonissa Yhdysvalloissa. Esitykset ovat saaneet paljon kiitosta ja mm. Boston Globe -lehti on arvioissaan kirjoittanut ”Jumppasen ylitsepursuavasta muusikkoudesta” sekä ”myöhäissonaattien täydellisestä balanssista”. Tällä hetkellä sonaattien kokonaisesitykset ovat meneillään Turussa ja Porissa.

Jumppanen jatkaa myös muiden wieniläissäveltäjien kanssa tulevalla kaudella. Ohjelmassa on W.A. Mozartin pianosonaatit neljän konsertin sarjoina Espoossa, Porvoossa sekä Bostonissa. Mozartin jälkeen Bostoniin on suunnitteilla Schubert-sarja.

Espoolaispianisti Paavali Jumppanen on Kuhmon musiikkikurssien kasvatti ja Kuhmon Kamarimusiikin pitkäaikainen taiteilija. Jumppanen viihtyy erinomaisesti Kuhmossa, jossa hän musiikin tekemisen lomassa voi nauttia myös harrastuksistaan kalastuksesta ja melonnasta.

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään 11.-24.7.2010.