17.09.2010

Paavali Jumppanen konsertoi Kuhmossa

Pianisti Paavali Jumppanen konsertoi Kuhmossa keskiviikkona 22.9. klo 18 Kuhmo-talossa alkavassa konsertissa. Hän soittaa Beethovenin sonaatteja. Konsertti liittyy Jumppasen kesäkuussa aloittamaan levytysprojektiin, jonka toinen jakso käynnistyy maanantaina.

Jumppasen suuri urakka on levyttää Beethovenin kaikki 32 pianosonaattia Kuhmo-talon Lentua-salissa vuosina 2010−2011. Ensimmäinen jakso oli kesäkuussa, jolloin saatiin työstettyä mm. Pastoraali, Surumarssi ja Kuutamosonaatti. Tulevassa konsertissa soitettavat sonaatit päätetään vasta saman päivän aamuna, jolloin niistä tiedotetaan Kuhmon Kamarimusiikin kotisivulla www.kuhmofestival.fi ja facebookista osoitteesta www.facebook.com/kuhmofestival.

Jumppasen tuotantoryhmään Kuhmossa kuuluvat levytuottaja Stephan Flock ja konserttivirittäjä Matti Kyllönen. Tiimi on aikaisemmin tuottanut mm. Jumppasen useita palkintoja saaneen Boulez-levytyksen Deutsche Grammophonelle.

Paavali Jumppanen on viime vuosina syventynyt erityisesti Beethovenin musiikkiin ja mm. esittänyt sonaattikokonaisuuden useissa suomalaisissa kaupungeissa sekä Bostonissa Yhdysvalloissa. Esitykset ovat saaneet paljon kiitosta ja mm. Boston Globe -lehti on arvioissaan kirjoittanut ”Jumppasen ylitsepursuavasta muusikkoudesta” sekä ”myöhäissonaattien täydellisestä balanssista”.

Espoolaispianisti Paavali Jumppanen on Kuhmon musiikkikurssien kasvatti ja Kuhmon Kamarimusiikin pitkäaikainen taiteilija. Levytysprojektia Jumppanen tekee yhteistyössä Kuhmon Kamarimusiikin kanssa. Kuhmon konsertti järjestetään Kuhmon Kamarimusiikin syyskonserttina.

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään seuraavan kerran 10.-23.7.2011.

http://www.kuhmofestival.fi