04.05.2021

Oulun Musiikkijuhlat Jazz & Etno 2021: Kadi Vija Key Project -konsertti streamattuna ke 5.5. klo 19

Oulun Musiikkijuhlien ympärivuotisessa Jazz & Etno -konserttisarjassa Jazzliiton kiertueella Oulussa Kadi Vija Key Project ravintola Rauhalassa keskiviikkona 5.5. klo 19.00. Konsertti toteutetaan streamattuna, mutta yleisöä otetaan myös paikan päälle yleisötilaisuusrajoitusten puitteissa 10 henkiilöä. Liput myynnissä Ticketmasterin verkkokaupassa ja myyntipisteissä.

Laulaja Kadi Vijan ympärille syntynyt raikas Key Project julkaisi ensilevynsä toukokuussa 2020, mutta levynjulkaisukiertue siirtyi silloin koronan vuoksi vuodella eteenpäin. Ravintola Rauhalasta keskiviikkona 5.5. streamattavassa konsertissa Kadi Vija Key Project esittelee Roaming In The Contemporary Society To Make Peace With It -debyyttinsä.

Vuonna 2018 Sibelius-Akatemiasta maisteriksi valmistunut suomalais-virolainen laulaja Kadi Vija (s. 1985) on tunnettu improvisaatiotaidostaan ja kyvystään käyttää ääntään instrumentaalisesti. Vijan lähestymistapa laulamiseen ja tulkitsemiseen on saanut taiteilijan itsensä mukaan vaikutteita “instrumentaalisesta jazzmusiikista, virtaavista ajatuksista, minimalismista ja abstraktiudesta”. Vijan musiikki on täynnä havaintoja ihmisistä, arkielämästä ja äänimaailmoista. Säveltäjä kertoo tarinoita melodioiden, äänensävyjen, hiljaisuuden ja ideoiden kielellä, kiertämällä laulajalle ominaisimman tavan, eli lyriikat. Musiikissaan Vija tavoittelee mukavuusalueensa sekä tuntemattoman välistä balanssia, ja tekee sen äärimmäisen vilpittömästi.

Toukokuussa 2020 debyyttialbuminsa Roaming In The Contemporary Society To Make Peace With It julkaissut Kadi Vija Key Project on innovatiivinen, tunteita herättävä ja kamarimusiikinomainen yhtye. Kvartetin omaperäinen instrumentaatio – laulu, bassoklarinetti, kitara ja rummut – luo kiehtovan ja mieleenpainuvan soundin, jota Vijan äänitaide tukee saumattomasti. Kvartetti koostuu Suomen ykkösrivin jazzareista: saksofonia soittaa muun muassa MAXXXTET-yhtyeestään tuttu Max Zenger, kitarassa omaa Tuomo Dahlblom Bandiaan luotsaava ja UMO:nkin riveissä usein nähty Tuomo Dahlblom ja rumpuja vivahteikkaasti käsittelee Herd-trion Tuomas Timonen.

Kadi Vija Key Project on konsertoinut pääkaupunkiseudun klubeilla ja festivaaleilla sekä mm. Pori Jazzissa. Yhtyeen oli määrä lähteä viime keväänä jo Jazzliiton levynjulkaisukiertueelle, mutta koronapandemian vuoksi kiertuetta siirrettiin tasan vuodella eteenpäin. Korona-aikaan yhtye pääsi testaamaan “uuden normaalin” konserttikulttuuria pohjoismaisessa Nordic Jazz Comets –yhtyekatselmuksessa joulukuussa 2020. Viiden kokoonpanon showcase järjestettiin poikkeuksellisesti striimitapahtumana, jossa Kadi Vija Key Project esiintyi livenä Helsingin G Livelabissa.

Konsertti Streamataan suorana keskiviikkona 5.5. klo 19 ja suoran streamauksen jälkeen konsertti jää katseltavaksi tallenteena 12.5.2021 klo 23:59 asti.

Lipunmyynti: Ticketmaster Suomi

Lehdistöliput: Pyydämme ystävällisesti lähettämään lehdistölippuja varten varauksen sähköpostilla otsikolla ”Lehdistölippu + mikä media” viimeistään keskiviikkona 5.5. klo 12.

Livestream lähetykset: www.omj.fi/stream

Oulun Musiikkijuhlat on vuosittain kevättalvella järjestettävä monialainen kaupunkifestivaali, joka täyttää kaupungin kansainvälisillä ja kansallisilla artistivierailla. Musiikkijuhlien ohjelmistoon kuuluu laaja kattaus klassisen ja rytmimusiikin konsertteja sekä yhteistuotantoja, joissa nähdään myös nykysirkusta ja tanssia. Maaliskuussa järjestettävän festivaalin lisäksi Oulun musiikkijuhlasäätiö tuottaa Jazz & Etno -konserttisarjaa ja yksittäisiä musiikkitapahtumia ympäri vuoden. Festivaalin sekä konserttisarjan taiteellisena johtajana toimii viulisti, kapellimestari ja säveltäjä Jaakko Kuusisto.