16.08.2010

Oulunsalo Soi täytti odotukset

Oulunsalo Soi – Oulun seudun XIII musiikkijuhlien konsertteja kuultiin viidessä kunnassa: Oulussa, Oulunsalossa, Hailuodossa, Kempeleessä ja Limingassa, 31.7.-4.8.2010. Lähes kaikki kymmenen konserttia olivat loppuunmyytyjä. Musiikkijuhlien kokonaiskävijämäärä oli noin 1500. Alustavan yhteenvedon mukaan myös festivaalin talous toteutuu ennakoidusti.

Meta4, festivaalin taiteellinen johto, kommentoi: ”Festivaali onnistui iloksemme poikkeuksellisista olosuhteista huolimatta todella hyvin. Lyhennetty versio festivaalista tuntui mukavalla tavalla kompaktimmalta ja oli ehkä yleisöllekin helpommin hahmotettavissa – opimme tästä paljon tulevia suunnitelmia ajatellen.” Seuraavat Oulunsalo Soi -musiikkijuhlat järjestetään elokuussa 2011.

Vuoden 2010 festivaalin yhteydessä yhteistyössä Pohjoisen
valokuvakeskuksen kanssa toteutettu Jaakko Heikkilän valokuvanäyttely jatkuu elokuun loppuun saakka. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina.

Jaakko Heikkilä (s. 1956) kuvaa ihmisiä lämpimästi ja myötäelävästi. Hän on ollut pitkään kiinnostunut erilaisista pienyhteisöistä, joita hän on kuvannut mm. Tornionlaaksossa, Venäjällä, New Yorkin Harlemissa, Serbiassa, Armeniassa, Venetsiassa ja Brasiliassa. Yksityis- ja ryhmänäyttelyitä hänellä on ollut useimmissa Euroopan maissa ja USA:ssa, kuten Ludvig Forumissa (Ludvig Forum für Internationale Kunst) Aachenissa 2008, Venetsian Biennaalissa 2005 sekä Eurooppalaisten kulttuurien museossa Berliinissä 2004. Heikkilä voitti Hanaun kaupungin taidekilpailun Saksassa 2002 ja sai valokuvataiteen valtion palkinnon Suomessa 2007. Hän asuu ja työskentelee Kukkolankoskella Tornionjokivarressa. Oulunsalon näyttelyssä on valokuvia mm. Serbiasta, Brasiliasta ja Armeniasta.

Etusivu